Американски генерал: Руснаците не се плашат от ответните ни мерки

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Американски генерал: Руснаците не се плашат от ответните ни мерки
image

Ответните действия на Вашингтон поради "намесата" в президентските избори от 2016 година не оказаха никакъв сдържащ ефект по отношение на "противниците на Америка", заяви ръководителят на киберкомандването на американската армия генерал Пол Накасоне. Той напомни как Русия е разпространявала дезинформация в социалните мрежи по време на кампанията.
"Бих казал, че точно сега руснаците мислят, че нищо сериозно няма да се случи с тях. Те не се боят от нас", каза генералът в Сената. Той също така определи Русия като най-развития в технологично отношение противник на САЩ в киберпространството.
Американският президент Доналд Тръмп вече издигна кандидатурата на ген. Накасоне за шеф на Агенцията за национална сигурност. Ако Сенатът го одобри, генералът ще съвмести две длъжности – на ръководител на АНС и на киберкомандването на армията.
Русия многократно беше обвинявана от Вашингтон за намесата си в президентските избори през 2016 година. В средата на февруари специалният прокурор Робърт Мълър, който води разследването по тези обвинения, повдигна обвинения срещу 13 руснаци и 3 руски компании. Според руските медии той нямал никакви доказателства за нарушения.
Кремъл също многократно отхвърли обвиненията. По думите на руския президент Владимир Путин вместо "вопли в Конгреса" на руската страна трябва да бъдат представени официални документи, свързани с т. нар. Списък на Мълър.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7