Зетят на Тръмп без достъп до секретна информация

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Зетят на Тръмп без достъп до секретна информация
image

Зетят на американския президент Доналд Тръмп Джаред Къшнър загуби правото си на достъп до секретна информация, съобщи Би Би Си (BBC), позовавайки се на информация в американските медии.
Изтекло е временното разрешение на Къшнър да присъства на брифингите, на които разузнаването информира президента.
Като съветник на Тръмп той беше допускан до тези срещи.
Новината беше потвърдена от адвоката на Къшнър пред „Политико“ (Politico), както и от двама неназовани източници на агенция Ройтерс. „Политико“ съобщава, че 37-годишният зет на Тръмп е бил информиран за решението в петък.
Изданието цитира адвокат Аби Лоуъл, който заяви, че това „няма да засегне способността на г-н Къшнър да продължи да върши много важната работа, за която е бил назначен от президента“.
Новината идва в момент, в който Белия дом се опива да наложи по-голяма дисциплина по отношение на достъпа до тайни. Началникът на кабинета на Доналд Тръмп, ген. Джон Кели заяви по-рано този месец, че ще ограничи броя на хората с най-високо ниво на достъп до секретна информация.
Информацията за промяната в статута на г-н Къшнър дойде няколко часа, след като стана ясно, че говорителят му Джош Рафъл ще напусне Белия дом.
В същото време в. „Вашингон поуст“ съобщава, че контактите на Джаред Къшнър с определени чужди правителствени служители пораждат загриженост в Белия дом.
Вестникът, цитирайки настоящи и бивши американски официални лица, запознати с разузнавателните доклади по този въпрос, съобщи, че официални лица от Обединените арабски емирства, Китай, Израел и Мексико са обсъждали в частност начини, по които биха могли да се възползват от г-н Кушнер и неговите бизнес споразумения.

Източник: BBC, Politico, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7