Губернаторът на Флорида поиска оставки от ФБР заради стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунмен Дъглас"

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Губернаторът на Флорида поиска оставки от ФБР заради стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунмен Дъглас"
image

Губернаторът на Флорида Рик Скот изиска ФБР да разкрие всички документи, "утвърждаващи бездействието на ведомството" преди стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунмен Дъглас" и настоя директора на Бюрото Кристофър Рей да подаде оставката си.
Изявлението на Скот, публикувано на личния му сайт, се отнася до признанията на ФБР, че още през януари Бюрото е получило предупреждение, че виновникът за масовото клане Николас Круз представлява заплаха за обществото, но така и не са реагирали. Сигналът е бил подаден от анонимно лице, което е заявило, че момчето се държи странно, склонен е към убийство и притежава необходимото оръжие, за да ги извърши.
"Миналата седмица щатът ни и цялата страна бяха шокирани, когато узнаха за непростимото бездействие на ФБР след получената информация, че Круз планира да извърши масова стрелба в училището. Неспособността на ФБР да започне разследване повдига множество въпроси и семействата на загиналите заслужават да получат отговорите за тях. Призовавам ФБР да публикува всички данни, касаещи неспособността на бюрото да предприеме мерки, свързани с получените предупреждения, включително и подробностите и процедурите", подчерта Скот.
На 14 февруари Круз откри огън в гимназия "Марджъри Стоунмен Дъглас" и уби 17 деца и възрастни. По-късно стана ясно, че Круз е бивш възпитаник на учебното заведение, който е бил изключен заради проблеми с дисциплината.

Actualno.com






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7