Бил и Мелинда Гейтс обезпокоени от философията на Тръмп „Америка на първо място“

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Бил и Мелинда Гейтс обезпокоени от философията на Тръмп „Америка на първо място“
image

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда изразиха безпокойство в годишното писмо на фондацията си от мирогледа "Америка на първо място" на президента Доналд Тръмп, предаде ДПА.

Въпросът не е САЩ да не се грижат за народа си, а как най-добре да става това, посочва Бил Гейтс. Според мен ангажирането с проблемите на света се е доказало с времето като по-полезно за всички, включително американците, отколкото оттеглянето, отбелязва той.

Благотворителната Фондация "Гейтс", създадена от Бил и Мелинда през 2000 г., публикува всяка година писмо, в което обсъжда състоянието на своите здравни и образователни програми по света, и главно в бедните страни. Светогледът "Америка на първо място" ме тревожи, казва Бил в писмото, съставено под формата на въпроси и отговори.

Основателят на "Майкрософт" отбелязва, че миналата година са му били задавани повече въпроси за Тръмп и политиката му, отколкото по всички други теми в годишното писмо взети заедно.

Бил Гейтс цитира предложеното от Тръмп драстично орязване на помощта за чужбина като пример как политиките на правителството засягат света и работата на Фондация "Гейтс".Той казва, че Конгресът е предприел стъпки за възстановяване на финансирането, което Тръмп предложи да бъде съкратено. Гейтс призовава САЩ да останат лидер в борбата с болестите и бедността по света.

"Тези усилия спасяват човешки живот. Те създават работни места в САЩ, а освен това допринасят за сигурността на американците, като правят бедните страни по-стабилни, и спират епидемиите преди те да се превърнали в пандемии. Светът не е по-сигурен, когато повече хора са болни или гладни", подчертава той.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7