Стрелба в гимназия във Флорида взе 17 жертви, има ранени (СНИМКИ)

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Стрелба в гимназия във Флорида взе 17 жертви, има ранени (СНИМКИ)
image

Въоръжен тийнейджър откри стрелба в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" в Паркланд, в американския щат Флорида. Има загинали и ранени. Заподозреният за кървавата баня е задържан.

Седемнайсет души са били убити при стрелбата в гимназия във Флорида, съобщи местният шериф Скот Израел, цитиран от ДПА. Според информация в медиите ранените са 16 човека.

Малко преди учениците в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" в Паркланд  да бъдат освободени за деня в сряда следобед, прозвучали изстрели. Според някои свидетелства, в училището е пусната противопожарната аларма. Смята се, че го е направил заподозреният, за да принуди хората да излязат и така да увеличи броя на жертвите. Според очевидци това било второто пускане на алармата за деня и затова някои не излезли, защото сметнали, че е фалшива тревога.БГНЕС

Повечето жертви са били в сградата на гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас", макар някои да са открити фатално простреляни извън нея. Сред загиналите има както ученици, така и възрастни, уточни Израел. Проведена бе двучасова операция в сградата на училището по залавянето на стрелеца. По това време ученици са се крили в класни стаи и хранилища.

Заподозреният за стрелбата е задържан, съобщи говорител на шерифската служба. Той е 19-годишният Никълъс Круз. Тийнейджърът е бил ученик в същото училище за кратък период от време, преди да бъде изключен заради „проблеми с дисциплината“.
 
 
БГНЕС

Според Скот Израел Круз е използвал за стрелбата полуавтоматично оръжие AR-15 и голям брой пълнители и патрони. Полицията проверява профилите на момчето в социалните мрежи, като органите на реда намират някои от неговите съобщения за „изключително притеснителни“. По данни на Чад Уилямс, 18-годишно момче и ученик в училището, Круз е бил обсебен на тема оръжие.


Гимназията в Паркланд, където се обучават над 3000 деца, ще остане затворена до понеделник.

Това е 18-ият случай на стрелба в училище в САЩ тази година, според организацията за контрол върху оръжията "Евритаун фор гън сейфти". В тази цифра се включват самоубийства и инциденти, при които няма ранени, както и случаи като този през януари, когато 15-годишен уби двама ученици в гимназия в Кентъки.

Източник: БГНЕС, БТА, Фокус, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7