Гардиън: Мелания Тръмп е най-забележителна с... отсъствието си

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Гардиън: Мелания Тръмп е най-забележителна с... отсъствието си
image

Мелания Тръмп е най-забележителна с... отсъствието си, пише вестник "Гардиън". Според изданието съпругата на американския президент не проявява особен интерес към ролята на първа дама.
Вижте още от статията:

Най-забележителното в досегашните изяви на Мелания Тръмп като първа дама на САЩ е отсъствието й: минаха пет месеца, докато тя се премести от Ню Йорк в Белия дом - нечувано дълъг срок за съвременна първа дама.
Бившият модел рядко се появява на обществени места и още по-рядко се чува за нея. Макар да не е толкова популярна, колкото предшественичката й Мишел Обама, тя е далеч по-популярна от съпруга си. За нещастие на неговото републиканско правителство, тя изглежда не проявява особен интерес към използване на тази популярност, за да направи нещо съществено с позицията си.

Не е съвсем ясно какво е разумно да се очаква от една първа дама през 2018 г., предвид, че ролята й не е добре определена, не е по нейно желание и - нещо забележително в момент, когато тя е разширена до работа на почти пълно работно време, подобна на политическа сурогация - но не е платена.
Днес позицията на първата дама може да бъде сред най-влиятелните в страната. Повече хора разпознават имената на първите дами, отколкото тези на вицепрезидентите, според неотдавнашни данни, публикувани от "Уайт хауз транзишън проджект", неправителствена организация, която предоставя информация на новия персонал на Белия дом.
Предшественичката на Мелания в Белия дом се възползва от това с немалък ефект, както Барак Обама напомни на американците в новия си разговор с Дейвид Летърман миналия петък.

"Едно от нещата, които Мишел разбра, в известна степен по-бързо от мен, беше, че част от способността ви да водите страната не е свързана със законите, правилниците, а се отнася до оформянето на начина на мислене, на културата, привличането на внимание", заяви бившият президент.

В края на управлението на съпруга си, Мишел беше една от най-популярните политически фигури в страната. Речта й на Националната конференция на Демократическата партия беше споменавана в Туитър повече, отколкото тези на самите кандидат-президенти.

За разлика от нея, потенциалният впечатляващ политически дебют на Мелания на Националната конференция на Републиканската партия беше опетнен от разкритието, че части от речта й изглежда са били копирани от реч, произнесена през 2008 г. от Мишел. Оттогава обществените й прояви са рядкост и изявленията й са толкова внимателно обработени, че получи прякора "Инстаграмската първа дама".

Когато Мелания направи изявление, то често е зле премислено. Да вземем за пример публичния й сблъсък с първата съпруга на Тръмп, Ивана, по въпроса коя е истинската първа дама - или кампанията й за премахването на тормоза в интернет, която привлече остри критики, защото (предвид че съпругът й има репутацията на "най-влиятелния трол на света"), беше сметната за неуместна.
За разлика от други съвременни първи дами, които са взели отпуска от платени работни места, за да се заемат с работа, която не са избирали и за която не им плащат, Мелания изглежда не бърза да се хареса на никого.

Лусия Грейвз от в. "Гардиън", Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7