Вече е ясно кой е новият управител на Федералния резерв

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Вече е ясно кой е новият управител на Федералния резерв
image

Горната камара на Конгреса на САЩ утвърди с мнозинство кандидатурата на Джеръм Пауъл за поста председател на Управителния съвет на Федералния резерв на САЩ, предаде БГНЕС.
Пауъл ще заеме поста след като положи клетва. Той ще замени на поста Джанет Йелън, чийто мандат изтича през следващия месец. Федералният резерв чака умерен растеж след данъчната реформа на Тръмп
Новият управител на Федералния резерв спечели поста, след като в Сената получи подкрепата на 85 сенатори, а само 12 бяха против. Така горната камара на Конгреса потвърди избора на американския президент Доналд Тръмп.
При изслушванията си пред Конгреса Пауъл се показа като защитник на финансовата дерегулация. Той иска регулациите да бъдат "правилният размер" за банките, както и стрес тестовете за по-малките банки да се правят по-рядко, отколкото тези за най-големите представители на сектора.
Пред Комитета по финансовите въпроси на Сената Пауъл каза и нещо, което прозвуча много учудващо за мнозина - че сега в САЩ няма компании или банки, които да са "прекалено големи, за да фалират". "Бих отговорил с "не" на този въпрос", каза той на запитването дали в САЩ има компании, чийто фалит би се отразил фатално на американската и на световната финансова система.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7