Предупредиха зетя на Тръмп за отношенията му с Уенди Мърдок

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Предупредиха зетя на Тръмп за отношенията му с Уенди Мърдок
image

Специалните служби на САЩ предупредили зетя на американския президент Доналд Тръмп Джаред Къшнър да внимава в контактите си с бившата съпруга на медийния магнат Рупърт Мърдок Уенди Дън, защото тя вероятно използвала връзките си в интерес на Китай, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл” (The Wall street journal).
Служители на контраразузнаването били загрижени от приятелските връзки на Къшнър и съпругата му Иванка с предприемачката от китайско-американски произход Уенди Дън Мърдок и най-вече от това, че тя подкрепяла плановете на китайското правителство да създаде в Националната ботаническа градина във Вашингтон традиционна китайска градина, пише вестникът, собственост на Мърдок.
Проектът на стойност 100 млн. долара предвиждал и изграждане на 20-метрова кула. При обсъждането на тези планове представители на разузнавателната общност изразили опасения във връзка с това, че високата постройка може да се използва за наблюдение на Белия дом и Капитолия, които щели да са много близо до нея.
Къшнър получил предупреждението в началото на 2017 г., но срещу него и съпругата му не са повдигнати обвинения в неправомерни действия.
Създаването на китайската градина е замразено.
Говорител на Уенди Дън Мърдок заявил пред „Уолстрийт джърнъл”, че тя „не знае абсолютно нищо за градински проекти, финансирани от китайското правителство“.
От посолството на Китай във Вашингтон отхвърлиха твърденията в статията и казаха пред „Хъфингтън Поуст“ (Huffington post), че историята е „пълна с неоснователна и напълно невярна информация“. Те информираха, че Китай и САЩ са работили за завършването на градината от години.
„Не коментираме вътрешните работи на САЩ, но изглежда, че някои хора имат много богато въображение. Факт е, че през годините двете правителства работиха усилено и прозрачно, за да постигнат напредък по проекта“, заявиха от посолството в изявление.
Джаред Къшнър и съпругата му Иванка Тръмп са дългогодишни приятели с Уенди Мърдок.
През 2016 г. Иванка публикува няколко снимки в профила си в „Инстаграм“ с Уенди, включително снимка на двете от съвместно пътуване до Хърватия.
Уенди Дън се омъжи за собственика на крупния медия холдинг News Corp („Нюз корп”) Рупърт Мърдок през 1999. През 2013 Мърдок подаде заявление за развод, но бившата му съпруга запази фамилията му, приета при сключването на брака.

Източник: The Wall street journal, Huffington post, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7