Мелания нареди да се отреже най-старото дърво пред Белия дом

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Мелания нареди да се отреже най-старото дърво пред Белия дом
image

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е разпоредила прочутата близо 200-годишна магнолия на поляната пред Белия дом да бъде отстранена, съобщават АП и ТАСС, позовавайки се на Си Ен Ен.

Съпругата на президента е взела решението да се "избави" от знаковото дърво - най-старото пред Белия дом, от съображения за безопасността на посетителите и представителите на медиите, които по правило застават точно под него.

Мелания Тръмп е решила съдбата на магнолията, след като се е запознала обстойно с доклад на специалисти от Националния дендрариум на САЩ и с исторически документи, водила е дълги разговори с екипа си и е проучила всяка една възможност. Дървото ще бъде отрязано по-късно през тази седмица, докато президентското семейство се намира в имението си във Флорида за празниците.
 
От доклада на специалистите става ясно, че "цялостната архитектура и структура на дървото е сериозно компрометирана", както и че магнолията е "напълно зависима от поддържащата я изкуствена конструкция", без която е щяла да падне още преди години.

Хората, които се грижат за поддръжката на градините на Белия дом, са подготвени за "гибелта" на магнолията. Наблизо се отглеждат издънки от оригиналното дърво, чиято височина вече е между 2,4 и 3 м. Впоследствие те ще бъдат засадени на мястото на оригиналната магнолия.

Историята разказва, че първото дърво е засадено по поръчка на седмия президент на САЩ Андрю Джаксън в памет на покойната му съпруга Рейчъл.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7