Голямата реформа на Тръмп мина през Сената

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Голямата реформа на Тръмп мина през Сената
image

Сенатът на САЩ одобри законопроекта за най-голямата данъчна реформа през последните 30 години, както бе обещана от президента Доналд Тръмп.
Преди това проектът бе одобрен и от републиканското мнозинство в Камарата на представителите в Конгреса.
Вечерта във вторник се изясни, че са били допуснати грешки при съставянето на закона.
Така Сенатът трябваше бързо да внесе поправките, което и стана, а по-късно днес поправеният законопроект ще бъде гласуван повторно в Камарата на представителите.
Инициативата предвижда намаляване на данък печалба за бизнеса от сегашните средно 35% до 21%. Нововъведението влиза в сила от 2018 година.
Временно – до 2025 г., ще бъдат намалени и други данъчни ставки за фирмите и гражданите на САЩ. Най-облагодетелствани от промените, чиято цена се изчислява на 1,4 трлн. долара обаче ще бъдат богатите американци.
В някои щати, като Ню Йорк и Калифорния, където демократите са мнозинство, а цените на жилищата са високи, реално дори ще има повишаване на данъчното бреме за много хора, тъй като се слага таван от 10 000 долара на данъчните отстъпки при облагането на недвижими имоти.
Законът удря и т. нар. Обамакеър – системата за здравно осигуряване, приета по време на мандата на предишния президент на САЩ. С текста се премахва изискването хората да имат здравни осигуровки.
От Демократическата партия се обявиха срещу данъчната реформа на Тръмп, като предупредиха, че тя облагодетелства богатите и ще доведе до нарастване на бюджетния дефицит на САЩ.

Източник: Bloomberg, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7