Тръмп пак зове за реформа на имиграционната политика

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Тръмп пак зове за реформа на имиграционната политика
image

Президентът Доналд Тръмп отново призова за реформа на имиграционната политика на САЩ след атентата в Ню Йорк от понеделник, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп заяви, че последните две нападения в Ню Йорк са извършени от чужденци, които пребивават в САЩ със зелени карти. Той посочи, че първият нападател, който през октомври уби осем души с камион, е дошъл в САЩ чрез програмата за лотария с визи, а вторият - бангладешки имигрант, е пристигнал в САЩ чрез роднинска връзка с американски гражданин.

На тези две имиграционни програми ще бъде сложен край, заяви Тръмп и каза, че "Конгресът трябва да се заеме с това незабавно".

Президентът Тръмп ще разкрие първата си стратегия за националната сигурност в понеделник, съобщи съветникът на Тръмп за националната сигурност Хърбърт Реймънд Макмастър.

Стратегията ще включва четири основни теми - защитата на американския народ, увеличаване на благоденствието на американците, "съхраняване на мира чрез сила" и развитие на американското влияние.

В стратегията ще бъдат идентифицирани глобални заплахи за САЩ и интересите им, включително "воденето на война от ново поколение" от Русия, както и оръжейните програми на Северна Корея и Иран.

Документът ще отразява желанието на Тръмп за по-тясна работа с други страни чрез "реципрочно сътрудничество", каза Макмастър.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7