САЩ обявяват нова стратегия за национална сигурност на 18 декември

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | САЩ обявяват нова стратегия за национална сигурност на 18 декември
image

САЩ ще представят нова стратегия за национална сигурност на 18 декември, която ще посочи Русия и Китай като заплахи.
Това съобщи съветникът по националната сигурност на президента генерал Хърбърт Макмастър, като заяви, че новата стратегия ще разчита на "мир чрез сила", за да защити интересите на САЩ в чужбина.
"Трябва да работим заедно по-усилено от всякога, за да гарантираме върховенството на закона, зачитането на суверенитета и защитата на мира, стабилността и колективната сигурност , каза Макмастър за съюзниците на САЩ на кръгла маса във вторник, организирана от британската организация Policy Exchange.
В стратегията ще бъдат изброени "глобалните заплахи" за САЩ и техните интереси, включително от "авторитарни държави" като Русия и Китай, от "мракобесни режими", към които САЩ причисляват Иран и Северна Корея, и екстремистки групи, посочи Макмастър. "Всички тези заплахи идват от недемократични страни", каза той.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
Той специално открои Русия и Китай, като страни, които подриват международния ред и стабилност, игнорирайки сувернните права на свои съседи и върховеноството на закона.
Сблъскваме се със заплаха от страна на Русия, която включва войни от нов тип - в това число внимателно разработени кампании с използвнето на киберсредства, за да се внесе разединение в нашето общество, за да се противопоставят държави и опити да се създават кризи на доверие, каза той.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
Макмастър обвини Китай в "икономическа агресия" с цел промяна на глобалния икономически ред.
На редовния брифинг на Белия дом същия ден прессекретрят на президента Сара Сандърс бе попитана дали Тръмп е съгласен с подобни изказвания. Макмастър, без съмнение, е този, който знае и разбира настроенията на президента, каза тя.

Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7