Биткойнът достигна нова рекордна цена

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Биткойнът достигна нова рекордна цена
image

Цената на биткойните бележи нови рекорди, преминавайки прага от 9000 долара.
В понеделник криптовалутата достигна до най-високите си стойности от 9700 долара, пише британският в. „Гардиън“. В момента един биткойн струва седем пъти повече от унция злато. Последната година беше особено успешна за валутата, която започна със стойности от 1000 долара, а през октомври премина прага от 5000 долара.
Според анализатори решението на американската борса Chicago Mercantile Exchange (CME) да пусне биткойн фючърси през декември е стимулирало купуването. Те обаче също така предупреждават за се опасността от създаване на балон около цената на валутата, която се увеличи с над 50% откакто CME обяви решението си на 31 октомври.
По думите на пазарния анализатор Нийл Уилсън от компанията ETX Capital в момента пазарната капитализация на биткойните превишава тази на IBM, „Disney“ и „McDonald’s“.
Въпреки високата си цена биткойнът отбеляза и някои спадове през годината, като в средата на септември стойността му спадна под 3000 долара. За да се предотврати нестабилността на валутата CME няма да позволи търговията й на цени под или над 20% средната за предишния ден, предаде БГНЕС.
Биткойните са виртуална валута без своя Централна банка, която се появи след световната финансова криза. Тя позволява на потребителите да заобикалят банките и традиционните процедури за плащане на стоки и услуги. От своя страна финансовите институции я критикуват заради нейната анонимност, която според тях позволява да бъде използвана за пране на пари и онлайн престъпност.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7