Freedom Watch поиска оставката на разследващия руската намеса в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Freedom Watch поиска оставката на разследващия руската намеса в САЩ
image

Консервативната правозащитна организация Freedom Watch внесе иск в съда на федералния окръг Колумбия - за оставката на специалния прокурор Робърт Мълър, който разглежда евентуалната руска намеса в развоя на миналогодишните президентски избори на САЩ.
От публикуваните на сайта на организацията документи става ясно, че основателят ѝ Лари Клейман настоява американското министерство на правосъдието да проведе разследване относно постоянното изтичане на информация от кабинета на Мълър, както и да отчете "явния конфликт на интереси" сред сътрудниците на апарата му. Ответниците по делото са министърът на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс, както и директорът на ФБР Кристофър Рей, пише БГНЕС.
"Робърт Мълър не е почтен човек, колкото и вашингтонската, демократическата и републиканската политическа класа да се опитва да ни убеди. Той е просто поредният политически деятел, представляващ интересите на своите спонсори от двете политическите партии, които искат да унищожат президентството на Доналд Тръмп", гласи изявлението на Клейман.
Той изтъква още, че Мълър е "твърде близък" с бившия директор на ФБР Джеймс Коми, което е явен сигнал за "конфликт на интереси" и отправя критики към съдията, че е политизирал целия процес чрез решението си да наеме демократи да разследват екипа на Тръмп.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7