Тилърсън обърна палачинката, нарече Тръмп "изключителен президент на САЩ"

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Тилърсън обърна палачинката, нарече Тръмп "изключителен президент на САЩ"
image

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън призна, че нарича Доналд Тръмп "изключителен президент". В интервю за Си Ен Ен, той каза: "Нашите отношения са изключително отворени, откровени и директни".
 
"Ние често се виждаме и обсъждаме широк спектър от различни международни въпроси. В резултат президентът взема решение, а аз правя всичко възможно, за да изпълни това решение най-добрия начин", разказа политикът.

Той отбеляза, че въпреки гледната си точка, Тръмп "разбира перфектно целите и задачите на външната политика" на Вашингтон.
 
"В много отношения е нестандартен президент. Лично ме избира за държавен секретар, което беше също необичайно движение", добави Тилърсън.

Пред Си Ен Ен Рекс Тилърсън призна, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не иска военната конфронтация със Северна Корея и се надява да разреши проблема с ядрената програма на Пхенян по дипломатичен път.

"Президентът ми каза ясно, че иска да разреши проблема по дипломатичен път и не търси война", подчерта държавният секретар.
 
Тилърсън отхвърли твърдението, че според държавния глава дипломатическите усилия на Държавния департамент са загуба на време. "Не, не е така. Той ми каза да продължа дипломатическите си усилия", добави той.

Източник: БГНЕС, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7