Стрелецът от Лас Вегас можел да направи още по-голяма касапница

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Стрелецът от Лас Вегас можел да направи още по-голяма касапница
image

64-годишният Стивън Падок, който в понеделник вечерта уби 59 души в Лас Вегас, е стрелял в продължение на 9 минути. Това съобщи на пресконференция шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо. Той посочи, че според последните оценки на властите, Падок "е стрелял около 9 минути". Шерифът подчерта, че стрелецът се е бил подготвил добре за касапницата, предаде БГНЕС.
Следователите сега изучават записите от 67 камери, които участвалите в операцията полицаи са носели, както и от камерите в района на трагедията.
Стана ясно и, че Падок е можел да извърши деянието си още през септември. Той е наел апартамент в друг хотел, чиито прозорци са гледали към мястото на провелия се в края на септември музикален фестивал "Животът е красив". Полицията смята, че първоначално Падок е планирал да организира касапница по време на този концерт. Не е ясно обаче какво го е накарало да промени плановете си.
Падок стреля от хотелската си стая в Mandalay Bay на 32-ри етаж и уби поне 59 души. 527 са ранени. Престъпникът се самоуби преди идването на полицията. Това е най-голямото масово убийство в новата история на САЩ.
Според статия в The New York Times Падок е успял да преквалифицира купени законно полуавтоматични оръжия в автоматични. За целта той е използвал дискови магазинни пълнители, подобни на тези, които са се използвали за популярните в миналото автомати "Томпсън" и приставка-приклад - с тях всъщност се съкращава времето за стрелба и то доближава това на автоматичната стрелба. Причината - има откат на оръжието, което всъщност позволява не стрелецът да натиска спусъка при всеки изстрел, а откатът да бъде използван като "двигател" и пръстът на спусъка да играе ролята само на механична опора, без движение. Тези пълнители също могат да се купуват законно в САЩ, някои за само 99 долара.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7