Директорът на ЦРУ: Русия и WikiLeaks подриват западната демокрация

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Директорът на ЦРУ: Русия и WikiLeaks подриват западната демокрация
image

Подронване на демокрацията в Запада и на върховенството на закона в цял свят - това правят WikiLeaks и Русия, смята директорът на ЦРУ Майк Помпео. Според него WikiLeaks е враждебна разузнавателна организация от гледна точка на САЩ, информира ТАСС.
По негови думи, в списъка на заплахите, с които се сблъсква ЦРУ, влизат "държавни и недържавни действащи лица, които се стремят да "замъглят" демокрацията и върховенството на закона по цял свят", пише Агенция "Фокус".
 "Това включва групи от рода на WikiLeaks – недържавна вражеска разузнавателна служба, която вербува шпиони, плаща на хора, крадящи държавни тайни и използва данните от тази информация, за да подрива западните демокрации. Това разбира се, включва и руското правителство, което е основното действащо лице в света, което взема "активни мерки". Това продължава десетилетия", каза директорът на ЦРУ.
Освен това Помпео смята, че Иран се стреми с всички сили да стане водещият фактор в Близкия изток. Директорът на ЦРУ посочи Иран като "мощна държава, спонсорираща тероризма", а силата на Техеран се увеличава през последните години, което личи от развитието на събитията в Сирия, Ирак и Йемен.
Помпео обяви и, че САЩ няма да допусне по-голямо усъвършенстване на ядрената програма на КНДР.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7