Тръмп на практика си призна, че е говорил прекалено много пред Лавров

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Тръмп на практика си призна, че е говорил прекалено много пред Лавров
image

Американският президент Доналд Тръмп на практика призна разкритията на The Washington Post, че е разкрил определена много чувствителна информация относно "Ислямска държава" пред руския външен министър Сергей Лавров и руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.
По традиция Тръмп коментира темата в личния си профил в Twitter. Американският президент каза, че е искал и е имал пълното право да сподели с Русия "факти, касаещи тероризма и безопасността на полетите на гражданската авиация". Според Тръмп става въпрос за хуманитарни причини, а освен това той искал Русия да се бори по-ефективно срещу "Ислямска държава и тероризма".
Припомняме, че според източници на The Washington Post Доналд Тръмп е дал информация пред Лавров и Кисляк относно планове на "Ислямска държава" да атакува граждански полети. Точно тази информация обаче е получена от САЩ благодарение на дълбоко заскретен източник в редиците на ИД. Именно разкритията, според The Washington Post, дават възможност на руснаците да определят кой точно е разузнавателният източник.
Всъщност веднага след като информацията за казаното от Тръмп излезе на бял свят, Белият дом впрегна доста усилия да отрича. И съветникът по сигурността Хърбърт Макмастър, и заместникът му Дина Пауъл, и държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отрекоха, че американският президент е говорил по такива теми с Лавров и Кисляк.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7