САЩ няма да хвърлят повече сили в Сирия, пазят в тайна отговора си срещу КНДР

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | САЩ няма да хвърлят повече сили в Сирия, пазят в тайна отговора си срещу КНДР
image

САЩ не трябва да изпращат повече войници в Сирия, смята помощникът на американския президент по националната сигурност Хърбърт Макмастър.
„Поражението на „Ислямска държава“ (ИД) е въпрос на време“, заяви той по телевизия ABC, предаде БГНЕС. По думите трябва да се окаже подкрепа на силите, които са партньори на САЩ в Сирия и се борят с екстремистите. Макмастър смята, също, че е „изключително важно“ подкрепяните от САЩ формирования да успеят „да осигурят трайна безопасност“ в онези региони на Сирия, откъдето ще бъде прогонена ИД.
В момента в Сирия има 500 американски бойци от спецчастите, 200 рейнджъри (елитните части на сухопътните войски) и още 200 морски пехотинци. Тяхната задача е да подготвят сирийските и кюрдските сили в борбата срещу ИД, а също оказване на логистична подкрепа. Те не вземат участие в боевете.
По-рано бе съобщено, че Пентагона планира изпращането на още 1000 души за подготвяното настъпление срещу северния град Рака, който е нещо като сирийската столица на ИД.
Същевременно Макмастър каза, че Америка няма предварително да каже какъв ще е отговорът на "ракетните предизвикателства" на Северна Корея. "Не искаме по какъвто и да е начин да разкриваме как ще реагираме на определени инциденти, президентът Тръмпо няма да допусне подобен тип заплаха да застраши САЩ“, каза той.
Северна Корея извърши неуспешен ракетен тест, като според Пентагона става въпрос за балистична ракета със среден радиус на действия KN-15.

Actualno.com






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7