САЩ оценява ядрената си мощ, Тръмп се надява на мир с КНДР

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | САЩ оценява ядрената си мощ, Тръмп се надява на мир с КНДР
image

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис, известен с прякора си Бясното куче, нареди да бъде започнат процес за провеждане на оценка на ядрения потенциал на страната за привеждане в съответствие със съвременните заплахи. Това съобщи официалният представител на отбранителното ведомство на САЩ Дан Уайт, предаде БГНЕС.
 "Днес министър Матис разпореди да се започне изготвяне на доклад, с което ще се занимаят първият заместник-министър на отбраната Робърт Уорк и заместник-председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Пол Селва“, каза Дан Уайт. По думите му в разработването на доклада ще участват и междуведомствени структури.
Документът ще бъде представен на президента на страната Доналд Тръмп в края на годината. На 27 януари президентът нареди на Матис да проведе оценка на ядрения потенциал на САЩ. Министърът на отбраната трябва да инициира оценка на ядрения потенциал, за да се определи доколко той е съвременен и надежден и доколко може да помогне да се устои на заплахите на XXI век и да се внуши сигурност у съюзниците, се казва в текста на президента.
Междувременно пред Fox News Тръмп изрази надежда, че нарастващото напрежение между Пхенян и Вашингтон ще се разреши по мирен път.
"Ще видим какво ще се случи. Надявам се, че всичко ще бъде решено по благоприятен начин. Надявам се, че ще има мир. Разговаряме с този джентълмен (бел. ред. - Ким Чен Ун) вече доста дълго време", изтъкна Тръмп.
Запитан от медията дали обмисля удар по КНДР, Тръмп заяви, че "не иска да обсъжда нещата, които прави или мисли" и че няма да обяви какви мерки ще предприеме срещу страната.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7