Фантазия, цветя и грация в Орландо!

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Фантазия, цветя и грация в Орландо!

 

 

 

На 20 май 2012г. се състоя третото годишно шоу на клубът по художествена гимнастика "Sonya Rhythmic Gymnstics". Клубът е единствен по рода си в Орландо.

 

Основателката  на клубът, Соня Петрова, е бивша състезателка по художествена гимнастика от 90-те години. Започнала е своята състезателна дейност от родният си град Бургас. Носителка е на много национални отличия и е достигнала до националният отбор с ръководител Нешка Робева. Завършва с успех Националната Спортна Академия.

 

Соня от 8 години живее и работи в САЩ. Пет години е участвувала в шоуто на "SEA WORLD"-Орландо,Флорида. Хореограф  е в голям клуб по спортна гимнастика, където са създадени не един и двама победители. Участията й в шоу програми из съединените щати и по света са десетки.

 

Нейният богат опит и познания в областта на художествената гимнастика и хореография, нейният талант, упорит дългогодишен труд и нейната безгранична любов към спорта пораждат в нея идеята и смелостта да основе собствен гимнастически клуб през 2009 година. За тези 3 години децата в клубът от 3 стават 22, с тенденция броят им да нараства. Соня Петрова се оказа и с отличен педагогически опит, което проличава от радостта и лекотата, с която децата работят усърдно и  с желание. Те създават красиви представления и са изпълнени с невероятен хъс да продължават тренировките си.

 

Шоуто на клуб „ Соня Ритмик Гимнастик“ носи звучното име "Фантазия" и е по случай завършване на учебната година.

 

„Фантазия“ - колко мистика има в това име. Един невероятен спектакъл, изпъстрен с много цвят, красота, пластика и грация. Историята е на едно момиченце което получава голям подарък и в него то намира всички уреди за художествена гимнастика, корона и букет от цветя и пеперуди. Детето се радва на всички тях и заспива щастливо .През нощта пристигат феите - на радостта, на нежността, на игрите и на добротата. Те орисват малката спяща девойка и се скриват деликатно. Момиченцето, пробуждайки се, ги открива и започва да танцува с тях. Първа се представя феята на нежността. Долитат и малките помощници на феите и представят своя танц. Портите на приказният свят се открехват и от там излизат последователно малката феичка "Тinkerbell" и пролетните птички, а за родината на феите ни напомнят ирландските феи и специфичният им танц. След тях на сцената се появява един не само пеещ, но и свирещ славей на традиционен български тъпан. Публиката, омагьосана от танците, се заслушва в песента. Градусът е приповдигнат и с голям скок се появява феята на радостта. Долитат и пъстрите пеперуди радостни и лекокрили. Феята на добротата с нежни движения ни учи да сме добри, но неусетно феите попадат в омагьосаната гора. С много мистика и неизвестни завършва първата част на спектакъла.

 

Втората част е не по-малко драматична. Тя носи заглавието "Приказен свят", а какво има в него... Естествено, щастливи и грациозни феи. В него са и Черната роза, и куклите - малки и сладки. Отново свирещият славей извива глас. Пристига мома Лазарка и откривайки короната, и ѝ става страшно. Тя предчувствува, че двете рози - Бяла и Черна, ще се бият за това, коя да е царицата на приказният свят. Битката е огнена, поривиста и безмилостна и в нея Бялата роза побеждава. Благородството ѝ надделява и тя подава ръка за приятелство на своята достойна съперница и двете с един прочувствен и емоционален танц, изразяват послание за доброта и толерантност. С весел подскок пристига феята на игрите и връща радостта. Горските цветя „поникват“ пъстроцветни и щастливи. Феята на мисълта се появява с целият си блясък, а след нея пристига и Горската фея. Всички обитатели на приказният свят и красивата Жар птица на мъдростта са тук. Те изпълват тази малка сцена с пластиката на художествените си телца и насищат залата с огромна нежност, доброта и любов и....чудо - обикновеният свят се превръща в приказен. Малката ни героиня осъзнава, че за да стане това чудо трябва истински да се трудят и всички да се подкрепят - феите, цветята, птичките, децата.

 

Краят на шоуто е настъпил, всички присъстващи са на крака и аплодират грациите, а те поздравяват публиката си с нарисувани червени сърца на дланите. Много трогателен и красив миг за всички в залата, защото любовта е взаимна. Сред атмосфера на радост и оживление, децата получиха своите годишни дипломи.

 

Това бе невероятно шоу, един истински спектакъл, съчетал танц и гимнастика в една феерия от нежни звуци и красиви тела, под мимолетен съпровод на българския фолклорен тъпанен ритъм .

 

Този спектакъл не би бил възможен без:

 

Съдействието на всички родители.

 

Треньорите: Олга Тимокина и Жени Карачорова.

 

Помощник хореографите: Марияна Цанова и Павлина Гюмишева.

 

Арт грим: Ралица Колева

 

Прически: Ирина Щерн и Олга Тимокина.

 

Сценарист, костюм дезайн, декори:  Диана Чолакова.

 

Не малко приятели на клубът посветиха своят труд и време за осъществяването на една мечта и направиха този ден незабравим за малките „големи“ гимнастички , с ръководител Соня Петрова.

 

И все пак това вече е минало, то е вече история, а какво предстои.... Предстои едно забавно лято зареждащо с енергия, защото от септември клубът ще се готви да покорява спортните зали и журита. Подготовката за активна състезателна дейност ще започне усилено след този кратък отдих. Гответе се конкуренти - нашите грации идват, за да побеждават ! Те са готови  да се развиват, да порасват и напредват и да достигнат до олимпийски върхове !

 

 

 

Диана Чолакова под редакцията на Феня Соколова
в.„България СЕГА“
www.Bulgariasega.com

 

 

 


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (2 направен):

Niki на 07 Юли, 2012 02:01:38
avatar
браво, Сонче,справила си се перфектно...успех и занапред.Целувки от мен
Съгласен Несъгласен
0
Кетрин на 07 Юни, 2012 02:31:26
avatar
Браво на децата и на учителката им.Много се радвам. Страхотни са и малките. Пожелавам им още много успехи за напред и много победи да има.
Съгласен Несъгласен
0
общо: 2 | показване: 1 - 2

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7