Азис освиркан в Ню Йорк (Аудио)

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Азис освиркан в Ню Йорк (Аудио)

Хората си искат парите обратно след концерта на Азис

 

Минути, след концерта на Азис (Azis) в Ню Йорк се появиха първите гневни коментари на българи, присъствали на шоуто, след което последва безпрецедентна вълна от недоволство. Организаторът на турнето на Азис в САЩ е Ясен Дараков (Yasen Darakov), който се представя също за кореспондент на БТВ (BTV) в САЩ и главен редактор на в. “БГ Войс”(BG Voice).

Азис заедно с организатора Ясен Дараков, който е и кореспондент на БТВ за САЩ
Азис заедно с организатора Ясен Дараков, който е и кореспондент на БТВ за САЩ

Прави впечатление, че мненията, които се изказват за Азис са противоположни на суперлативите, които се пишат в българските медии за “краля на поп-фолка”.

Ето някои от заглавията на статии за турнето на Азис в САЩ: “Азис ще друса гюбеци срещу 100 000 долара в САЩ”, “Билетите за концертите на Азис в САЩ се разграбиха,” “Азис отива в Америка, напуска България?”, “Азис е опиянен от красотата на Америка” (www.barometar.net – там се цитира профила на Азис във фейсбук, но незнайно защо не се казва нищо за това, какво се пише в същата социална мрежа за концерта на Азис в Ню Йорк. Относно този концерт е написано само “Турнето на Азис зад Океана започна на 21-ви април от Ню Йорк.”), “Азис: Аз съм част от българската история”, “Азис покорява Америка, България му се вижда малка” и т.н.Работният екип на “концерта”


Мнения на хора (в социалната мрежа Фейсбук), присъствали на концерта на Азис в Ню Йорк: (за да запазим анонимността им, ще използваме само техните инициали)

С. Г.:

Това, което се случи снощи беше една чиста подигравка с всички българи от Ню Йорк и тези, които бяха дошли от други места. Азис изпълни 9 песни на плейбек, като пет от тях ги повтори по два пъти...и всичкото това за 45 минути с почивка!!!!! След като всички го освиркаха, той избяга... ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ!!!!!!!!

С. Д.:

А бе хора, като знаете какъв е Азис, защо му ходите на концерта? Като е ........,.......... и не може да пее и там какво ли не... защо ходите на концерта му?

Първо, организацията беше СУПЕР слаба, нямаше никаква организация от страна на ресторанта, второ, къде бяха тези 20 сервитьори и бармани, които щяха да ни обслужват?????Ние сами се обслужвахме. Трето, как може така да се подигравате с българския народ, как можете да му давате пари да пее 9 песни и да повтаря по 4-5 пъти една песен?!?!?!? Това не беше никакъв концерт, това беше едно живо плюене в лицето на България. И пак, поредното разочарование от България...

Искаме си парите обратно!!!!!!

B.BG:

Много зле! Азис не може да пее! Нито умее да прави шоу! Пя на плебек, а като говори на background продължава да върви песента, озвучаването ужасно, повтаря едни и същи песни по няколко пъти. Освиркаха го хората, докато накрая си тръгна като посран. След като си тръгна стана купон, но все пак хората не плащат за това. Ако все още имате възможност (за хората от Лас Вегас и Чикаго), върнете си билетите и не си губете времето! I WANT MY MONEY BACK! THE SHITTIEST SHOW EVER!

Л. Ш.:

Нямам думи!!! Какво беше това? Чиста подигравка с нас! Изключително слаба организация и плейбек на общо 9 изпълнения, от които 3 пъти една и съща песен и 2 пъти на друга! А за финала, да не говорим – просто “грандиозен”. Истинска загуба на време и пари...е, купон стана, но след “голямата звезда” Азис.

К. Н.:

И само да е посмял да се похвали, че турнето му е било супер успешно!!! Дали ще каже на вестниците, че го освиркахме на тръгване)

И. М.:

Най-тъпия концерт, на който съм била! I WANT MY MONEY BACK!

К. Д.:

Азис се наака в гащите и доста замириса...

Л.Д.:

Азис изпя всичките си песни на плейбек!!! Disappointment!

М. Б.:

Please, reimburse us. This was the most horrible event ever. It was a waste of our time. The most horrible event, we have ever been to. Azis was a waste.

В. Р.:

We want our money back!! This really was the most terrible event ever!!!!

К. С.:

Супер зле.

П.Г.:

Чак ме е срам, че му продавах билетите, подигра се с хората. Бил съм на много концерти, и на такива където световни звезди пеят безплатно, пред своята публика, но на такава пародия никога.

Х. Е.:

Азис не е виновен, а промотърът е за е...е, че излага 420 човека и им взе кинтите. Азис си беше казал условията предварително. Ужас... това беше подигравка с българската общност в Ню Йорк.

Н. С.:

Искрено съжалявам, че отне толкова дълго време на всички българи в Ню Йорк да разберат, че “промоутъра” или репортера на БТВ, Ясен Дараков е абсолютно некоректен и се води изцяло от личните си облаги. Не случайно е немил и недраг в Атланта, Чикаго и къде ли още не.

Ред. Бел. Това  е  малка част от коментарите, направени от възмутени гости на концерта на Азис в Ню Йорк ( в социалната мрежа фейсбук).

ОСТАНАЛИТЕ КОМЕНТАРИ ВЪВ ФЕЙСБУК МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА:

1. Страницата, създадена за концерта в Ню Йорк на адрес:
http://www.facebook.com/events/194534907324550/  под название "AZIS in NEW YORK | 21 APRIL | Five Star Banquet".

2. Страницата, създадена за концерта в Чикаго на адрес:
http://www.facebook.com/events/323486771050416/ под название "AZIS in CHICAGO / 28 APRIL / ALTA VILLA Banquets".

3. Специална страница създадена за възмутени гости на концерта на Азис в Ню Йорк на адрес:
http://www.facebook.com/BGinNYC?ref=ts  под название "Срещу Гаврата на Азис с Българската Общност в Ню Йорк".

4. На стените на личните фейсбук профили на гости на концерта на Азис от Ню Йорк и други щати.


"Bodyguard гледаше Азис с ужас, сякаш виждаше Сатаната"ИНТЕРВЮТА НА BG7 RADIO С ГОСТИ НА КОНЦЕРТА ( НА АЗИС) В НЮ ЙОРК:

БОНГО ПЕТРОВ – НЮ ЙОРК 

* Много съм разочарован от организацията на концерта и изпълнителя.

* Човек от обкръжението на Азис на излизане от залата, след концерта, се изплю в лицето на моя приятел.

* Имаше две сбивания, едно в началото и едно в края.

Чуйте пълното интервю с Бонго Петров:Азис помага на диджея с... “пускането не една и съща песен няколко пъти”

АСЯ – НЮ ЙОРК 

* Много съм разочарована. Присъствала съм на много поп-фолк концерти и този беше най-слабия. Не бих отишла втори път на концерт на Азис.

* Азис не пееше. Той беше излязъл да позира и да си показва гърдите. Останахме без думи.

* Хората го освиркаха и му подвикваха “Смени си ботушите и почвай да пееш на живо!”

* Накрая той каза “Това е от мене” и си тръгна.Въобще не се извини. Определено беше загуба на време.

* Азис позира повече, отколкото пее. Според мен, трябва да си смени професията.

* Идеята да се върнат парите на хората е добра, защото си хвърлихме парите на вятъра.

* Поведението на Азис беше неуважение и подигравка с хората, които бяха загубили времето си да отидат да го видят.

Чуйте пълното интервю с Ася:“Азис не пееше, а показваше гърдите си”

ДЕЛЯНА НИКОЛОВА – КУИНС, НЮ ЙОРК (СЪПРУГА НА ПОСТРАДАЛИЯ ПРИ ПОБОЯ, СЛЕД КОНЦЕРТА)

* Това не беше концерт, а мъчение. Азис пя през цялото време на плейбек.

* Той се подигра с българите в Ню Йорк.

* Ако исках да гледам порнография, щях да си рентвам едно ди ви ди за $10. Това си беше живо порно!

* Била съм на много концерти, но такава издънка никога не е имало.

* Цялата зала освирка Азис. Пълен провал.

* Мъжът ми бе пребит след концерта. Прекарахме до сутринта в интензивното отделение.Дъщеря ми също беше ударена.

* Човек от обкръжението на Азис се изплю в лицето на приятеля на моята дъщеря, което впоследствие бе повод за сбиване.

* Препоръчвам на българите, ако уважават себе си, да не ходят на концерта на Азис.

* Ще ми е много мъчно, ако другите народи свързват България с имиджа на Азис.

* Ако Риана (Rihanna) (ред. бел. според медиите в България, Азис желае да се види с Риана) беше на концерта, щеше да вземе Азис за low life person (човек от дъното на обществото).

Деляна моли, ако някой има снимки от сбиването след концерта на Азис в Ню Йорк, да ги изпрати на редакционния е-майл на в. “България СЕГА” – editor@bulgariasega.com!

Чуйте пълното интервю с Деляна Николова:


Азис “пееше” с гърба...пардон задника си към публиката

НЕЛИ ХАДЖИЙСКА – НЮ ЙОРК

* По принцип, не съм почитател на певци от България с едно име.

* Дадох $45.00, за да видя какво е това поп-фолк концерт на живо.

* На този концерт не видях нито глас, нито поведение.

* Това беше най-големия идиотизъм, на който съм присъствала през живота си.

* След като видях концерта на Азис ми стана кристално ясно, че след една година отново ще бъде избран Бойко Борисов на власт, защото той е прост като Азис.

Чуйте пълното интервю с Нели Хаджийска:

 

 ПИСМО НА НЕЛИ ХАДЖИЙСКА ДО РОДИТЕЛИ:

“Това не е седмичното писмо до всички родители, а споделяне на видяно. Може да не го четете, ако не ви интересува:

Вчера бях на концерта на Азис. За малко, но видях достатъчно. Оказа се, че след като си тръгнах е имало освиркване на "певеца" и дори побой над зрител. Децата от 6-ти клас не повярваха като им казах, че съм била там. Разбирам ги, с някои от тях от 7 години водим приятелската полемика "за" или "против" чалгата в България, и изведнъж: "Нели на Азис". 

За тези от вас, които не знаят какво/кой  е Азис, погледнете в нета. Дошлите в САЩ преди 1996, не знаят добре дори що е чалга. Една от тях съм и аз, но знам отлично кога, в коя година, тя се роди. Пристигнахме в САЩ август 1995 и когато напускахме София нямаше и следа от това явление. На следващата година, по време на отпуската ни през м. юли 1996, България беше залята с песни като "Радка пиратка" или "Червен мерцедес/джип ме преследва, мамо". Бълваше я станция с име "Сигнал +" - казаха ми, че собственика на станцията бил Кеворк Кеворкян, водещият на някогашната "Всяка неделя". Без да коментирам подобни социални метаморфози, като човек, който обича да поставя нещата в историческия им контекст, предполагам с точност до 99%, че раждането на чалгата е около Нова година на 1995. Тя, разбира се, имаше предвестници: Хисарският Поп, Оркестъра на Иръпшаните (на Тошко Колев) и не на последно място, разделянето на 'Куковците" и обособяването на "идола" на мнозина българи  - Слави Трифонов. Дано разбирате за какво говоря, извинение на непосветените. 

По мое мнение "чалгата" замени музикалната долница какъвто беше у нас сръбско-пиянския фолк преди 1989, наричан от моя хазяин в София (около 1983) - "музика за маса". Не, той не се шегуваше или не интелектуалничеше, за него "сръбската музика" беше за душата, т.е. тя придружаваше вечерното изпиване на ракийката с шопската (лятос) и ракийка с туршия или зелева салата с олио и червен пипер (зимъс). И ето ти на, Нели, която толкова пише и спори за или против чалгата-), до вчера не беше чувала подобна музика на живо. Реших, че ако ще говоря по този въпрос в бъдеще, да бъде поне с впечатления от първа ръка.:-) Азис бива наричан от някои "царят на попфолка в България". Е, аз отидох и видях този "цар". И като в приказката не мога да не простена 'Царят е гол", защото:

1. Публиката чакаше търпеливо появата на "царя" от 10 до 1 без 20 през нощта. Докато чакаха, хората се подквасиха добре: цели бутилки уиски (ракия нямаше) се лееха, ред булси се пиеха на корем. 

2. Азис се появи най-накрая в 12:40 по чоропогащник, къси дънкови панталони, женски ботуши на висок ток и кючека започна. Не пееше, а аз очаквах уж хубав глас, от първите 3 песни (ако това могат да се нарекат песни), които изпя, единствената българска дума, която чух е "Сен Тропе" (доколкото тя може да е българска). Нямаше текст, нямаше глас (този човек или не може да пее, или не поиска), но за това пък добре владееше познатите ни телодвижения.

3. След 3 песни, той кипро съобщи на всички ни, че тези високи ботуши много го уморили. Отивал да си ги смени и идвал след точно 5 минути. Дойде след 30 минути и дали защото беше пиян, надрусан или и двете, започна пак да "танцува" онова чудо за "Сен Тропе". Е те тук, не издържах и си тръгнах.

След вчерашният ми опит съм изключително просветена. В допълнение, ако някой ме попита дали съм била на поп-фолк концерт ще мога да казвам "ДА" и това ще бъде истина :-). 

ПОСЛЕПИС 1: Току-що научих, че след моето тръгване  Азис е бил освиркан от 500-те присъстващи хора и е напуснал концерта без да се завърне и извини. След тръгването му е имало сбиване, което завършило със счупена глава, но човекът е добре и, до колкото разбрах, изписан от болница.

ПОСЛЕПИС 2: Нашето хорче и училище е истински антидот срещу музикалната долница в България. Децата ни дори да попаднат на чудото, което ви описах по-горе, ще са информирани коя музика е хубава и коя не, кое е естетично и кое не, и т.н.

ПОСЛЕПИС3: Един от сценичните пазачи (bodyguard)  гледаше Азис с ужас, сякаш виждаше Сатаната. Беше черно момче, не изглеждаше на повече от 22 и досущ приличаше на онези млади хора, които ходят на неделна молитва в тукашната First Corinthian Baptist Church на 116 улица. 

ПОСЛЕПИС 4: Преди няколко седмици министърът на просветата г-н Игнатов беше казал пред медии, че ако цената на това ромите във Видинските училища да ходят редовно на училище е те да слушат Азис в часовете по музика, той е готов да плати тази цена, До вчера бях съгласна с него. След това, което видях в Ню Йорк, не знам кое е по-лошото за тези деца: да не учат или първото, което научават да е "долницата" на Азис, без шанс да узнаят през живота си, че има "горница".

Усмивки,

Нели “

Ред. Бел.  Повече снимки от концерта на Азис в Ню Йорк (автор - Соня Градецки – Ню Йорк) можете да видите на специалната страница създадена за възмутени гости на концерта на Азис в Ню Йорк на адрес:
http://www.facebook.com/BGinNYC?ref=ts  под название "Срещу Гаврата на Азис с Българската Общност в Ню Йорк"

Ред. Бел. На концерта на Азис в Ню Йорк е имало фенове на поп-фолка от няколко щата. 

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com
Снимки:
Соня Градецки – Ню Йорк
Нели Хаджийска – Ню Йорк

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Оценете тази статия
3.64

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (8 направен):

Един българин на 17 Март, 2013 10:38:47
avatar
Мен пък ме е срам от всички тия, дето са платили за концерт на тоя мръсен циганин !
Съгласен Несъгласен
1
Кастиел на 21 Май, 2012 04:13:20
avatar
Абе какво ми се оплаквате, самият факт че сте отишли на концерт на Азис говори достатъчно за вашата култура и напълно сте си заслужили помията, за която сте си платили! Селяндури в Ню Йорк, класика!
Съгласен Несъгласен
2
Sin на 06 Май, 2012 11:06:04
avatar
Боклучарска история.
Абсолютно съгласен. Най-долнопробното, което може да се направи за имиджа на България и българите е да отиде чалгаджията Азис на концерт в Америка ! Позор !
Съгласен Несъгласен
3
Пит на 28 Април, 2012 12:46:42
avatar
Боклучарска история. Най-лошият начин да се представи България тук е да се докара "боклук" като този м..... На когото му харесва да отиде в България на концертите му. Наред с дребните български криминални гастрольори този боклук допрнася за кошмарния имодж на страната ни в чужбина.
Съгласен Несъгласен
5
Хаджи Димитър на 26 Април, 2012 08:50:31
avatar
Не на Чалгата в Chicago!
Съгласен Несъгласен
9
reni на 26 Април, 2012 04:13:19
avatar
Позор за България...
Съгласен Несъгласен
12
Miglena на 26 Април, 2012 02:40:55
avatar
Az sushto kato g-za Hadziiska nikoga ne sum bila na chalga konzert,ne byah i na tozi azis.V NY sum ot 1993 godina.Kogato trugnah ot BULGARIA,naistina nyamashe takava muzika tam.Omuzih se tuk v NY i imam dushterya na 15 godini.Tya sviri klasicheska muzika,sviri na piano i zigulka i iznasya konzerti v Carnegie Hall,Lincoln Center,Merkin Hall i mnogo drugi zali.Ne sme otkusnati ot BULGARIA.Dushterya mi vupreki che e rodena tuk,mnogo obicha da hodi tam,hodim vsyako lyato po mesez i polovina,a ponyakoga i po 2-3 puti v godinata.Obichame BULGARIA mnogo i kogato popitah moi priyateli,koito byaha na konzerta,kak e bil,tova koeto mi razkazaha reshih che e luza.Te mi kazaha da otida na Facebook i da vidya.Gledah,sulzite se stichaha po ochite mi i ne mozeh da povyarvam!Edinstvenoto neshto,koeto iskah v tozi moment e:TOVA DA NE E ISTINA,da e nyakakuv kompromat ili neshto,koeto da ne e svurzano s MOYATA RODINA.Vtoroto neshto,koeto mi doide vednaga e,kak shte pokaza tova na dushterya mi?Tya znae za tozi tip,zashtoto v BULGARIA ima mnogo priyateli.Tya obache znae mnogo i za bulgarskite narodni pesni i tanzuva bulgarski narodni tanzi.Tya uchi v mnogo prestizno uchilishte v Long Island i e Head na sekziyata Politics i News v uchilishtniya vestnik.Tazi godina izleze golyama neina statiya sus zaglavie "BEAUTIFUL BULGARIA"- na purva straniza,s mnogo snimki,kulturni i istoricheski fakti za BULGARIA,kato naprimer,izpratenata v kosmosa pesen na Valya Balkanska,"Deliu Haidutin".Imashe golyam proekt v uchilishte,vsyako dete tryabvashe da izbere edna durzava i da napravi post sus snimki i informaziya za suotvetnata durzava.I posta za BULGARIA viseshe nyakolko meseza na stenata v tova uchilishte.Uchiteli,deza i roditeli, razbraha za BULGARIA!Moeto dete ,rodeno v NY,kazva,az sum BULGARKA i razkazva za BULGARIA navsyakude,a tozi tip koi e,kakuv e toi? TOI NE E BULGARIN I NYAMA NISHTO OBSHTO S BULGARIA!Ne znam koi e vinoven,toi li ,organizatori li,no znam che VSEKI KOITO SE CHUVSTVA BULGARIN TRYABVA DA NADIGNE GLAS I DA SE SPRE TAZI PORNOGRAFIA SVURZANA S IMETO NA BULGARIA!Ne iskam da pisha poveche,samo mi se iska tova da ne e bilo!
Съгласен Несъгласен
14
GERB на 25 Април, 2012 05:06:57
avatar
Освен Азис и президента ще бъде освиркан в Чикаго:
http://www.eurochicago.com/2012/04/edin-patronazh/
Съгласен Несъгласен
13
общо: 8 | показване: 1 - 8

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7