$5 млн. събра Обама за вечер в Ню Йорк

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | $5 млн. събра Обама за вечер в Ню Йорк

Барак Обама събра само за една вечер в Ню Йорк около $ 5,2 млн. за кампанията за преизбирането си на президентския пост, съобщи онлайн изданието “Политико”.
Президентът успя само за няколко часа в четвъртък да посети 4 коктейл-партита в своя чест. Парите от “кувертите” за тях влизат автоматично в хазната на предизборната му кампания. На първото събитие - в богаташкия апартамент на двама известни донори на демократите, се събраха 100 привърженици на Обама, като всеки от тях плати по 5000 долара, за да се докосне до него.
След задълбочена реч, в която сравни Арабската пролет с падането на Берлинската стена, Обама отиде в най-модерния напоследък манхатънски ресторант - “Ей Би Си китчън”, където 80 гости му платиха лепта по $ 35 800. Там демократът обясни, че далеч не е социалист, както го обвиняват републиканските му опоненти.
На последвалия купон на по-горен етаж в същата сграда 900 души броиха по $ 1000, за да слушат любимеца си, който обясни, че “още никой не е тръгнал да удря Иран”. А плодотворната вечер приключи с почерпка с тортички, които струваха по $ 10 000 на 90-те гости.
С това събитията, посетени от Обама за набиране на средства, откакто обяви миналия април, че иска втори мандат в Белия дом, станаха точно 100. Досега за кампанията му са събрани над $ 141 млн.
Докато Обама кръстосваше Манхатън, във Финикс, щата Аризона, отново го атакуваха по линия на американското му гражданство. Известният като най-безпощаден от всички US шерифи Джо Арпайо обяви, че актът за раждане на президента е фалшив.
“Пусията, която организирах през последните 6 месеца, показа, че някой е подправил документа”, заяви Арпайо, който е отявлен поддръжник на Републиканската партия. Целта на атаката е да се всее съмнение, че Обама е американец по рождение, какъвто трябва да е, за да може по конституция да се кандидатира за президент на САЩ, посочи АП.
TRUD.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7