Мит Ромни триумфира във втори ключов вот в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Мит Ромни триумфира във втори ключов вот в САЩ

След Ню Хемпшир републиканците ще гласуват в Южна Каролина

11/01/12 Кандидатът за номинация на Републиканската партия за претендент за Белия дом Мит Ромни спечели убедителна победа на партийните избори в щата Ню Хемпшир и започва активната кампания за първичен вот в Южна Каролина на 21 януари. Все по-вероятно е бившият губернатор на Масачузетс да се изправи срещу демократа Барак Обама на 6 ноември, но има няколко месеца, за да убеди американците, че е по-добър от сегашния президент.
Бившият губернатор на Масачузетс Мит Ромни спечели първичните избори за номинация на Републиканската партия за президент на САЩ, които се проведоха в Ню Хемпшир. Според предварителните резултати той получава 37 на сто от гласовете. На второ място е тексаският конгресмен Рон Пол с 25%, а трети е бившият губернатор на Юта Джон Хънтсман със 17 на сто. Бившият говорител на Белия дом Нют Грингрич и бившият сенатор от Пенсилвания Рик Санторъм пък си делят по 10%. Веднага след обявяването на края на вота Мит Ромни благодари на всички, които са гласували за него, и обеща да не предава доверието им.
"Тази вечер ние пишем история. Тази вечер ние празнуваме, но от утре се връщаме на работа. Спомням си как преди четири години именно в Ню Хемпшир Барак Обама обеща да сплоти хората с цел да промени разбитата система на Вашингтон. Той обеща да изправи на крака засегнатата от кризата нация. През последните години ние действително сме изправени пред много промени. За съжаление обаче нито едно от обещанията на Обама не е изпълнено" - каза Ромни.
Първичните избори в Ню Хемпшир често играят решаваща роля в президентските кампании, защото показват нагласите сред Републиканската партия за техния кандидат, който трябва да се изправи срещу кандидата на Демократическата партия Барак Обама на предстоящите президентски избори. Преди седмица Ромни спечели на изборите в Айова с малка разлика пред Рик Санторъм. Победата на Ромни не е изненада, тъй като умереният републиканец разполага с доста средства и добре структурирана кампания. След Ню Хемпшир републиканците ще гласуват в Южна Каролина, а през следващите месеци ще се проведат гласувания във всички американски щати. Кандидат-президентът на партията ще бъде определен окончателно на партийната конференция през август.
TVEVROPA.COM


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7