Кейси Антъни невинна за смъртта на детето си

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Кейси Антъни невинна за смъртта на детето си

  На  5 юли във Флорида Кейси Антъни бе обявена за невинна  за смъртта на собственото си дете след дълга и мъчителна съдебна битка.
  Жури в състав 7 жени и 5 мъже трябваше да вземе решение за съдбата на Кейси ,обвинена в убийство 1-ва степен и още 6 други обвинения, които включват отвличане на детето и даване на лъжливи показания в полицията. Майката-убиец можеше да получи смъртна присъда или най-малкото доживот. С обявяването й за невинна по всички обвинения(с изключение на лъжливите показания),Кейси би могла съвсем скоро да бъде пусната на свобода.
  Решението на заседателите бе шокиращо и неприемливо за масовия наблюдател, в чието съзнание се насаждаше мисълта за нейната виновност без съмнения. За експертите обаче присъдата на заседателите е успех за съдебната система и за пореден път доказва колко добре работи.
 Случаят Кейси Антъни се превърна в истерия за американците. Медийният интерес бе невиждан, а съдебната зала се превърна в бойно поле между прокуратура и защитници. В продължение на 5 седмици и над 100 свидетели,12-те съдебни заседатели трябваше да решат убила ли е Кейси собственото си дете или не.
  Всичко започва през юли 2008год.,когато  Синди, бабата на 2-годишната Кейли Мари,звъни на 911, за да съобщи, че внучката й липсва от 1 месец. С нескрита паника  тя информира полицията, че е открила изоставена колата на дъщеря си Кейси и в нея мирише зловонно. Започва мащабна операция по издирване на детето. Цяла Флорида е претърсена от полиция и доброволци. Майката-Кейси е основен заподозрян. Арестувана и после пусната, поради липса на доказателства.
  На 11 дек. същата година  в гориста местност, близо до дома на семейството, е открит полуразложеният труп на малката Кейли Антъни. Майката отново е арестувана, а обвинението е в убийство на собственото й дете. Бащата така и не е открит. Живеела е при родителите си -средно статистическо семейство от Флорида, майка-медицинска сестра и баща-бивш полицай. Младата майка е  обичала забавленията, не е имала работа и е поверила отглеждането на детето на родителите си. Отношенията между нея и майка й са били доста обтегнати. Двете не са се разбирали и често се карали. Бабата дори замисляла да вземе попечителство над детето. В хода на процеса излиза информация за дядото- Джордж Антъни(бивш полицай),за когото се предполага, че е блудствал с дъщеря си, но доказателства за това твърдение не са намерени. Той самият, подложен на набивал стрес интерес  и мъки по загубената си внучка, ще направи неуспешен опит за самоубийство.
 В средата на юни 2008год.,след голям скандал между Кейси и майка й Синди, младата 21-годишната тогава жена грабва детето си и заминава в неизвестна посока. Това е последният ден, в който Кейли е видяна жива.
  В началото Кейси твърди, че детето й е отвлечено от детегледачка на име Зани, каквато изобщо не съществува. Настоява, че работи на място, от където всъщност е била уволнена  2 год. преди това. Казва, че живее при богатото си гадже, но и такова не е открито. Всичките й показания са лъжливи и противоречиви.
 Когато откриват тялото на детето 6 месеца по-късно, то е в напреднал стадий на разлагане. Било поставено в найлонови торби за смет. Устата му е била залепена с  тиксо. Криминалистите откриват  хлороформ, с който са  пръскани куклите на Кейси. Държана е упоена в  багажника на колата неизвестно колко дълго, но се предполага, че тялото му се е разлагало поне 5 дни в превозното средство при 60*F,преди да бъде изхвърлено.
  Докато детето е липсвало, Кейси е купонясвала в нощни клубове, дори си е направила татуировка.
   Никакви следи, отпечатъци или признания не водят към майката. Защитниците й използват това, за да докажат, че Кейси не е виновна за смъртта на детето си. Адвокатите й твърдят, че Кейли се е удавила в семейня басейн, но в паниката си семейството й скрива това от властите и изхвърля трупа в близката гора, за да изглежда като умишлено убийство от неизвестен извършител. Кейси отказва да свидетелства в съда. Дори и това да бе станало, едва ли щеше да каже и една истина.
   През цялото време на процеса Кейси стои хладнокръвно и безизрастно на мястото си.Не поглежда родителите си по време на техните показания.Очевидно с семейстото й е имало сериозни проблеми,но те така и не стават достояние.Няма човек в Америка,който да не е виждал снимки или видеозаписи с малката Кейли.Несъмнено това малко създание е гледано с безгранична любов и старание.Но то става жертва на грешките на възрастните.
  Медиите нарекоха кампанията си „Справедливост за Кейли“ и неотлъчно следяха историята цели 3 години.Справедливост няма да има,а истината никога няма да се разбере.Кейси Антъни е невинна за смъртта на детето си.
Валерия Чанкова,
за в.”България Сега”
www.BulgariaSega.com


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7