Обединени българи в Чикаго създават платформа за помощ на техни сънародници по време на кризата с covid19

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Обединени българи в Чикаго създават платформа за помощ на техни сънародници по време на кризата с covid19
image

Малко след началото на кризата с корона вируса в Чикаго бе създадена фейсбук групата „Българи в Чикаго срещу Covid-19“ (https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoVsCovid19) от издателя на в. „България СЕГА“ – Светлозар Момчилов. До момента са се включили 1500 българи и групата продължава да се разраства. Тя се администрира и модерира от наши сънародници в Чикаго. Целта на тази инициатива е да се използва огромния потенциал на българската общност в Чикаго за ползата на нейните членове и не само. Още от самото начало на съществуването на групата бе предложено да се намери решение за доставки по домовете от българските ресторанти, магазини и вносители на едро. Идеята получи ново развитие след призива на Елена Петкова от Pinko Gym в групата „Българи в Чикаго срещу Covid-19“ да се отзоват доброволци за доставки по домовете. За един ден се записаха над 100 души, готови да помагат в Чикаго и неговите предградия, а на следващия ден (по-малко от седмица след първоначалната идея) бе готова новата платформа за доставки по домовете за наши нуждаещи се сънародници в Чикаго - www.bghubusa.com.


Ето какво съобщи в групата „Българи в Чикаго срещу Covid-19“  издателят на в. „България СЕГА“ – Светлозар Момчилов:

„ДОБРА НОВИНА!

Плод на усилията на нашата група "Българи в Чикаго срещу Covid-19" (https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoVsCovid19) е нова платформа за помощ на хора (предимно възрастни, майки с малки деца и/или с хронични заболявания), които имат нужда да си набавят храна от ресторант, хранителни и други основни продукти в Чикаго и неговите предградия - www.bghubusa.com. За удобство може да се ползва също телефон: 312.854.9520.

Идеята бе на Elena Petkova, а платформата бе реализирана от Boyan Petev.

Тъй като платформата е нова, се приемат предложения за подобрения. Предложенията изпращайте директно на Boyan Petev тук като съобщения на неговия личен ФБ профил или на емайл: bghubusa@gmail.com (не го правете в коментарите!)

Тази информация ще бъде разпространена от всички български медии в Чикаго, а също така на гишетата на всички български магазини и в българските ресторанти.

Моля доброволците (над 100 души до момента), които са изявили в групата желание да помогнат, да се включат в новата платформа - bghubusa@gmail.com!

Моля всеки, който тепърва иска да бъде доброволец да се включи в новата платформа - bghubusa@gmail.com!

Моля, всеки който се нуждае от тази помощ, да се включи в новата платформа - bghubusa@gmail.com!

Моля, тези които познават наши сънародници, които се нуждаят от тази помощ, но не са онлайн, да им предадат информацията!

Всеки от Вас също може да помогне като сподели тази информация на своята фейсбук стена!

Благодаря Ви!

Бъдете здрави!

ВАЖНО! 

Долният текст е резултат от съвети, получени от членове на групата:

- Нужно е добро идентифициране на хората (доброволци и нуждаещи се)!

- Всеки, който забележи нещо неадекватно и потенциално опасно, трябва незабавно да рапортува на тел. 312.854.9520 или на емайл:bghubusa@gmail.com!

- Доброволците трябва да положат необходимите усилия, за да предпазят нуждаещите се от заразяване: да слагат ръкавици при пазаруване, транспортиране и предаване на продуктите, маска на лицето, да не влизат в домовете на поръчалите доставките!

- Доброволците и нуждаещите се могат да участват в тази кампания с ясното съзнание, че ПОЕМАТ САМИ ВСИЧКИ РИСКОВЕ!

- Администраторите, модераторите и членовете на тази група НЕ ПОЕМАТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ за каквото и да било във връзка с тази кампания

 

 

Уважаеми сънародници,

Включете се и поканете в групата „Българи в Чикаго срещу Covid-19“ (https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoVsCovid19)  роднини, близки, познати, хора от Чикаго и неговите предградия, които смятате, че имат нужда от информация и които могат да бъдат полезни. Заедно сме по-силни!

Благодарим Ви!"

 

Надя Минкова

в. „България СЕГА“

 

Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7