Генералният консул в Чикаго се срещна с двете българчета в Мисури, отнети от осиновителите им

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Генералният консул в Чикаго се срещна с двете българчета в Мисури, отнети от осиновителите им
image

Българският генерален консул в Чикаго Иван Анчев посети двете осиновени в САЩ български момичета, които бяха отнети от осиновителите им и са под закрила на Департамента за децата и въпросите на семейството в щата Мисури, съобщи пресцентърът на МВнР.
Децата са в добро здравословно състояние и за тях се полагат специализирани социални и психологически грижи. Иван Анчев е занесъл на момичетата български сладкиши, както и подаръци за тях от българската общност в Чикаго. Г-н Анчев се е срещнал с представители на социалните служби, които са изразили увереност, че децата ще преодолеят травматичния шок.
По-нататъшната съдба на двете момичета ще се реши от американските съдебни органи, като първото съдебно заседание е насрочено за 6 септември 2019 г. – се казва още в прессъобщението на МВнР.
14-годишните близначки, които са били малтретирани от своите приемни родители, вече са в добро състояние и в сигурна среда. Това заяви Иван Анчев за предаването „Здравей, България” по Нова ТВ.
По този случай ще има две отделни съдебни дела, каза още г-н Анчев – едното за попечителството на децата, на което ще се реши дали те да бъдат под закрилата на щата Мисури до 18, 21 години или за цял живот, а другото – срещу приемните родители Марк и Мелиса Макгрегър.
Както вече нашето издание вече писа, двете български деца са били осиновени преди 7 години. Отскоро са живеели с приемните си родители в градчето Съмървил в Мисури. Преди това семейство Макгрегър са се премествали многократно, живели са на различни места.
56-годишният Марк и 40-годишната Мелиса бяха арестувани на 8 юли т.г., за тормоз над двете осиновени и осемте им собствени деца. Всичките 10 деца са били намерени недохранени, мръсни и във видимо недобро здравословно състояние, когато с този случай се заемат властите в щата Мисури.
Eurochicago.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7