Генералният консул Иван Анчев се срещна с кмета на Чикаго - Лори Лайтфут

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Генералният консул Иван Анчев се срещна с кмета на Чикаго - Лори Лайтфут
image

Новоизбраният кмет на Чикаго г-жа Лори Лайтфут (Lori Lightfoot) проведе първа среща с консулския корпус в града. Присъстваха 34 генерални консули, в т.ч. и генералният консул на България в Чикаго г-н Иван Анчев. Срещата имаше за цел да представи екипа на г-жа Лайтфут, както и основните политики в областта на обществената сигурност, икономическото развитие и двустранните връзки.
Петте основни политически приоритета на новата администрация ще бъдат:
- Икономическо развитие на изостаналите в социално-икономически план Южни и Западни предградия на Чикаго.
- Подобряване на инвестиционната стратегия на града. Инвестиционни проекти, насочени към двете горепосочени части на града;
- Здрава фискална дисциплина. В момента гр. Чикаго е изправен пред сериозен бюджетен дефицит. Посредством намаляване на разходите и разумно разходване на обществените средства да се върви към подобряване на бюджетното изпълнение.
- Въвеждане на добри практики в отношенията на градската управа с различните етнически общности.
- Подобряване на средата за обществена сигурност – според Лори Лайтфут сегашните нива на насилие в Чикаго са абсолютно неприемливи. Подобрението ще стане посредством прокарване на местно законодателство, предвиждащо допълнителен граждански контрол върху полицейската дейност. Необходимо е да се подобри и нивото на разкриваемост на престъпленията, най-вече на тежките престъпления срещу личността (убийства, въоръжени грабежи и др.). За целта ще бъде изработен Единен стратегически работен план, който ще бъде координиран от новата длъжност в градската управа – Заместник кмет по обществената сигурност (Deputy Mayor on Public Safety).
В последвалия разговор-дискусия българският генерален консул постави въпрос, относно липсата на единна контактна информационна точка в Чикагското полицейско управление (Chicago Police Department), за връзка с чуждестранните генерални консулства. Това е изключително важно в случай на голям инцидент или природно бедствие. От администрацията на кмета Лайтфут поеха ангажимент да се намери оптимално решение във възможно най-кратки срокове.

Генерално консулство на Република България в Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7