Rose Valley Theatre Groupe – българо-американска трупа в Чикаго

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Rose Valley Theatre Groupe – българо-американска трупа в Чикаго
image
Театрална трупа “Розова долина”: Лоуган Хюлик, Бернард Балбот, Златомир Молдовански, Реджиналд Робинсон (прави на снимката); на първия ред долу са Надя Желязкова, Станимир Станимиров и Валентина Лимов от Център “Магура”.

„Розова долина“ (Rose Valley Theatre Groupe) е първа по рода си българо-американска театрална трупа, която бе основана в Чикаго. Артистичен директор на трупата е българският актьор и режисьор Златомир Молдовански.
Заедно с американските актьори Бернард Балбот, Лоуган Хюлик и Реджиналд Робинсон, и продуцентите от Център „Магура“ в Чикаго – Надя Желязкова, Валентина Лимов и Станислав Станимиров, трупата на Златомир Молдовански ще представя българска драматургия на английски език, ще запознава с българската литература и култура американската публика.

Златомир МолдованскиПървата пиеса, която новата театрална формация ще представи, ще бъде “Неделя вечер” наЗахари Карабашлиев, който е живял в САЩ и пиесата, и като сюжет, и като звучене, е плод включително на неговия емигрантски опит. Премиерата на “Неделя вечер” на английски език, под режисурата на Златомир Молдовански, е предвидена за 16 януари догодина в Greenhouse Theater Center. Пиесата ще се играе до 9 февруари. В главната роля ще бъде Лоуган Хюлик.
За пиесата: Роуз и Ник са имигрантска двойка, застанала между демоните на миналото и предателството на настоящето. В “Неделя вечер” се преплита и съпоставя илюзията на “Американската мечта” с реалността на ежедневното съществуване. Пиесата е представена за първи път в Театър „София” в България през 2009 г., под режисурата на Здравко Митков. “Неделя вечер” е носител на отличието “Най-добра българска пиеса” за 2009 г.

Eurochicago.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7