Българско дете спечели Wildcat USTA тенис турнир

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Българско дете спечели Wildcat USTA тенис турнир
image
Стефан Люцканов

Стефан Люцканов е на десет години и играе тенис от 3-годишна възраст. На 26-ти май той стана победител в 2019 Wildcat Memorial Day Open, в Northwestern University, за 12-годишни деца – USTA, четвърто ниво.
Стефан игра общо четири мача, в рамките на два дни, като опонентите му бяха по-големи от него деца. Той допусна загуба само на един сет – в полуфиналната среща срещу физически силния T. D. Hilliard (с 3-6), но след тактически правилна игра Люцканов се наложи с 6-3 във втория сет и 19-7 в тайбрека (бел. авт. – при децата вместо три сета се играе тайбрек до десет точки).
Във финала с опитния Mark Tismensky след силна игра нашенеца победи със 7-6 6-7 и завоюва своя първи шампионски трофей, в по-горната за него възрастова група. Пролетният сезон е изключително успешен за него. През месец март той достигна два пъти до финали на турнири в Naperville Tennis Club –USTA, четвърто ниво за 12-годишни деца, както и за Максим Христов12 и 14-годишни състезатели през април и началото на май. При децата след загуба в първи кръг на главното класиране се дава шанс да играят второ класиране (consultation), което също излъчва свой шампион и помага за израстването и развитието на младите състезатели.
Значителен успех в 2019 Memorial Day Open тенис турнир постигна и друго българче – Максим Христов, от Arlington Heights. Той също е на 10 години и се занимава активно с тенис. След загуба в първи кръг и три поредни победи във второто класиране, то надделя във финала срещу Troy Kaneshiro с 4-6 6-4 10-6 и записа своя първи успех на USTA тенис турнир, четвърто ниво за 12-годишни.
Максим участва в турнири за 12-годишни от есента и е постигнал общо три успеха – USTA, пето ниво. В Тенис асоциацията на САЩ колкото по-малко е нивото, толкова по-силно е то.
През последните години наблюдаваме израстването на ново талантливо поколение българи, родени в Чикаго, които постигат успехи в различни области. Това е повод за гордост както за техните родители, така и за нашата българска общност!
Пожелаваме на Стефан Люцканов и Максим Христов още много нови спортни постижения!


Надя МИНКОВА
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7