Българи от САЩ обединени в добра кауза

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Българи от САЩ обединени в добра кауза
image

Дарителска организация “Children of Bulgaria” има за цел да подпомага учебни и здравни учреждения в България, за да осигурят по-добро бъдеще за децата там. Вече пет години организацията набира средства и реализира успешно няколко свои проекта. Последната кампания постигна невероятен успех, като удвои сумата, първоначално обявена в помощ на училище за деца със специални нужди “Стефан Караджа” в гр. Пловдив.
 
Преди години, когато пожар опустошава една от сградите на училището, българското правителство подпомага възстановяването, но за съжаление, сградата остава празна и неизползваема. Children of Bulgaria научават за случилото се и се амбицират да допринесат с всичко необходимо, за да възвърнат функционалността на сградата.
 
Дарения на стойност над 63,000 лв. са предоставени, с общи усилия, от хиляди българи живеещи на територията на САЩ и други държави. Children of Bulgaria поема поръчката и доставката на мебели и материали, специални уреди за кинезитерапия, виброакустичен басейн, водно легло и много други. Изградени бяха пет специализирани кабинета за арттерапия, музикотерапия, кинезитерапия, Монтесори терапия и логопедичен кабинет.
Закупени и доставени бяха системи за контрол с поглед за немобилни деца и свързаното обучение на педагозите беше предоставено от Children of Bulgaria.
За повече информация: www.childrenofbulgaria.org.
 
Благодарение на дейността на организацията, деца със специални потребности могат да ползват модерна учебната база, която ще насърчи в положителна насока бъдещото им психологическо, интелектуално и физическо развитие.

Мая СТЕФАНОВА
за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7