KUBRAT PULEV VS. CSAC : 1-1

image

0:1

Във вторник Спортната комисия на щата Калифорния (California State Athletic Commission) наложи 6-месечно наказание на Кубрат Пулев до 23-ти септември 2019 г. (Лицензът на българина бе отнет, след като целуна репортерката Дженифър Равало по време на интервю след мача.) Освен това българският боксьор трябва да заплати глоба от $2 500 и да посети курс за сексуални посегателства. Комисията ще заседава отново на 22-ри юли, 2019 г., и при представяне на доказателство за завършен курс наказанието на Пулев може да бъде намалено.

1:1

Спортната комисия на щата Калифорния (California State Athletic Commission) отхвърли жалбата на румънския боксьор Богдан Дину, който искаше служебна загуба на Кубрат Пулев или преиграване на двубоя заради непозволени удари. Комисията определи, че ударите не са умишлени и че победата на българският боксьор е валидна. Това прави статистиката на Кубрат Пулев на професионалния ринг непроменена – 27 победи (14 с нокаут) и една загуба (срещу Кличко).
Така мачът на Кубрат Пулев със Спортната комисия на щата Калифорния завърши наравно. Според Кобрата този двубой ще го направи по-силен по пътя към световната титла. Той не забрави да благодари на всички българи, които го подкрепиха в този труден момент. Особено активни бяха нашите сънародници в Калифорния. Бе създадена специална фейсбук група „We stand behind Kubrat Pulev” (дни след инцидента), в която българи, най-вече от Калифорния, обсъждаха с какво може да се помогне на именития български спортист. Групата инициира петиция, която бе подписана от наши сънародници и от български организации, като част от текста бе прочетен от Николай Колев по време на заседанието на Спортната комисия на щата Калифорния. „We stand behind Kubrat Pulev” предвиждат нова петиция за заседанието на 22-ри юли 2019 г. Големи усилия положи и журналистът Евгени Веселинов от Bulgarica.com (медия на българите в Калифорния), който предаде заседанието на живо и направи първото ТВ интервю с Кубрат Пулев, малко след приключването.
Що се отнася до двубоя между Дженифър Равало (представлявана от един от най-известните адвокати в САЩ – Глория Алред) и Кубрат Пулев, не е ясно дали той е приключил или престои продължение. Възможни са съдебни искове за финансово обезщетение и от двете страни. Засега Кубрат се представя добре както на ринга, така и извън него, като вече е наясно че правилата в САЩ са по-различни от тези в България. Макар грешката му с Дженифър Равало да му струва загубено време и възможности, Кубрат Пулев най-вероятно ще има втори шанс да пробие на големия американски пазар, като той и неговите промоутъри могат да разчитат главно на българите в Чикаго, Лос Анджелис и Ню Йорк.

Светлозар МОМЧИЛОВ
Снимки: FB Group “We stand behind Kubrat Pulev”
в. „България СЕГА“

 

 

 

 

 

 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7