Среща на генералния консул Иван Анчев с конгресмен Брад Шнайдър

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Среща на генералния консул Иван Анчев с конгресмен Брад Шнайдър
image

На 24 април 2019 г. генералният консул Иван Анчев проведе среща с конгресмена от щата Илинойс Брад Шнайдър (Демократическа партия). Конгресмен Шнайдър (Brad Schneider, D – IL, 10th District) представлява 10-ти избирателен район на щата Илинойс, в който влизат и предградия на Чикаго, в които живеят български граждани (Дес Плейнс, Маунт Проспект, Проспект Хайтс, Арлингтън Хайтс, Бъфало Гроув, Нортбрук и др.).
Срещата беше по искане на българската страна и имаше за цел затвърждаване на работните контакти между ГК-Чикаго и конгресмена. По време на срещата генералният консул представи Групата за приятелство с България (цели, задачи, членове) в Камарата на представителите на американския Конгрес, като беше отправена официална покана конгресмен Шнайдър да се присъедини към Групата за приятелство с България от гледна точка на голямата българска общност в неговия избирателен район.
Допълнително бяха обсъдени възможности за задълбочаване на сътрудничеството с ГК-Чикаго и българската общност през 2019 – 2020 г. Двете страни се обединиха около мнението, че би било подходящо да се търси възможност за отбелязване събитията по спасяването на българските евреи през 1943 г., в което да се включат и ученици от българските неделни училища от Чикаго и района.

Генерално консулство на България в Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7