LIDIA H&M: „Kонкурсът „Битка между салоните“ бе възможност да покажа своята креативност и визия“

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | LIDIA H&M: „Kонкурсът „Битка между салоните“ бе възможност да покажа своята креативност и визия“
image

Интервю с Лидия, чийто салон зае 2-ро място в чикагското издание на престижния моден конкурс

Българската общност е една от най-добре развиващите се в Чикаго, като успехите на нашите сънародници се множат непрестанно. Поводът за интервюто е поредният успех на български бизнес във Ветровития град, а именно 2-то място на националния конкурс „Битка между салоните“. Срещаме ви с Лидия от LIDIA „Н&М“ салон.

Как се озова в конкурса?

В „Battle of the Salons“ заради история от преди три години, като по онова време само помагах и подкрепях моя колежка в подобно шоу, наречено „Hair Wars“. В онзи момент видях и се докоснах до подготовката и вълненията зад сцената. След това не е трудно да намерят координатите ми.

От колко време съществува „Битка между салоните“?

Специално тези организатори го правят за първи път в Чикаго, но е национално шоу. Но със сигурност винаги е имало битки между салоните.

Разкажи ми за емоциите и впечатленията ти по време на самото шоу.

За мен беше напълно завладяващо да бъда част от толкова мащабен конкурс. Даде ми много вълнение и поле за изява, в което да покажа как виждам нестандартни и екстравагантни прически.


Каква беше твоята визия?

Темата беше „Мулен Руж“ и кабаретните момичета, което се зароди като идея неотдавна, при мое посещение в Париж. Там получих вдъхновение и поглед над нещата как да бъде по-интересно представянето ми в конкурса.

Защо именно тази тема те привлече?

Когато си поканен в подобно шоу е много популярно първо да направиш „страшни“ неща – огромни, топирани коси без конкретна визия и подреденост в прическата. Идеята ми беше да бъдат обемни и големи фризури, но в същото време да са изчистени и да имат стил.
Първото нещо, което ни направи впечатление, влизайки с моя екип, беше, че всички бяха придружени от няколко стилисти, гримьори и дизайнери…

Благодарение на които, те всъщност ви превъзхождаха.

Смело мога да кажа, че първоначално се изплаших. Даже си казахме с момичетата…

Време е да си тръгваме?

Не. Ще излезем да направим шоуто, все пак сме дошли за това, така че ще се забавляваме, пък каквото сабя покаже.
Точно поради тази причина бях много изненадана, когато първо обявиха, че попадам в челната тройка. Изобщо не го очаквах. Със сигурност станахме любимци на публиката.

Наградата на публиката е най-важна и по-значима от всяка друга. До колкото знам, голяма част от присъстващата на място публика тогава,  е била от българи.

Абсолютно! И мога гордо да го заявя. Викащи, шумни, скандиращи името ми… Бяха страхотни!

На кого и какво дължиш този успех?

На първо място трябва да благодаря на моите модели – певиците от “Jersey Girls” за това, че отделяха от свободното си време за репетиции. Те се представиха върховно и безупречно! А трябва да се има предвид, че всичко, заедно с музиката и хореографията на Miss B, сме подготвили само за седмица и половина. Специално извикаха Джули от „ART splash ME“, която помагаше за грима. Благодарности за Мария Симеонов и не на последно място на Пол Бондър, който бих казала, че удари едно стабилно рамо, като спонсор в това шоу.

Салонът, в който работиш, е популярен в нашата общност от вече няколко години. Разбрах, че има нов мениджмънт. Какво означава това?

Че предстоят много новости, като например нови процедури в салона. Екипът ни ще се разраства. Със сигурност ще продължа работата си в тук, защото я обичам, както и хората, с които работя – ние сме добър колектив. А както знаете, до нас е и „Pinko Gym“, в който българските дами идват да извайват телата си и с когото си сътрудничим непрекъснато. Така, че определено ще остана на позицията си там.

Какво обичаш да правиш в свободното си време? И изобщо имаш ли такова?

Със сигурност – не, защото прекарвам много време в салона, в рамките на девет-десет часа на ден. В свободното си време обичам да съм с двете си прекрасни дъщери, но същото така и да купонясвам, да се срещам с позитивни хора, което е изключително важно за мен.

Какви са хобитата ти?

Мога да кажа, че хобито ми е доста интересно. Обичам да шия. Вкъщи имам шевна машина, на която преправям всичките си закупени дрехи.

Това не е много стандартно хоби. Поне аз не съм чувал много хора да го правят.

Облеклото е нещо, на което наблягам и се старая винаги да изглеждам различно. Така изразявам себе си – нестандартното ми мислене и поглед над живота, като цяло. Считам, че съм много освободен и позитивен човек и ми харесва да се откроявам.

Какви са впечатленията ти за нашата общност?

Първо, че сме многобройно, което ме радва. Мисля, че сме отворени един към друг, с добър емоционален заряд и сме обединени. Като пример мога да дам, а и да се възползвам от възможността да благодаря на Петя Романова, която се грижи за културните мероприятия в Чикаго и нашата общност…

До колкото знам, вие работите заедно.

Да. Аз стоя плътно зад нейните идеи и се грижа за визията на всички изпълнители, на които тя организира участия в Чикаго.

Има различни интерпретации на прословутата Американска мечта. Какво е твоето разбиране за нея?

Действително всеки може да я интерпретира по свой начин – някои се фокусират върху финансите, други, върху социалния си статут и позициите в обществото. За Американската мечта – не знам, но със сигурност съм постигнала собственото си желание да правя това, което най-много обичам, да се занимавам с коса и грим, да съм в сферата на красотата и да правя хората щастливи, да имам прекрасни дъщери и семейство, да имам възможността да пътувам, която работата ми предоставя.

Lidia H&M Hair Salon

249 S River Rd, Des

Plaines, Illinois 60016

Тел. 773.742.1976

Светлозар МОМЧИЛОВ
в. „България СЕГА“

 

 

 

 


 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7