В „Битката между салоните“ (Чикаго) два български салона заеха престижните 2-ро и 3-то място

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | В „Битката между салоните“ (Чикаго) два български салона заеха престижните 2-ро и 3-то място
image

В „Битката между салоните“ (Чикаго) два български салона заеха престижните 2-ро и 3-то място
На 24-ти март, 2019 в Чикаго се проведе уникален шоу-конкурс „Битка между салоните“ („Battle of the Salons“). Идеята е на Самуел Гутиерез с цел да се даде възможност на козметици, фризьори и дизайнери да демонстрират своята креативност пред света. Конкурсът се провежда в различни градове на САЩ, като най-добрите местни салони се класират за финала в Лас Вегас, където се избира топ салона на САЩ. За радост и гордост на нашата общност, на чикагския конкурс „Битка между салоните“ наши сънародници спечелиха престижните 2-ро (Team Lidia H&M Chicago ) и 3-то място (NK Beauty Salon). Ето какво споделиха те за „България СЕГА“:
Team Lidia H&M Chicago:
Казвам с Лидия и съм на 32 години. Имам две прекрасни дъщери. Родом съм от град Гоце Делчев и от 13 години живея в Чикаго. От 4 години се занимавам професионално с коса и грим, от там идва и името ми Lidia H&M (Hair & Make up). Когато преди три години помагах в едно такова подобно шоу беше за мен само мечта някога да бъда поканена и аз, да представя себе си, тъй като имах страшно много идеи в главата си. За мен това да се състезавам ми дава огромен стимул и адреналин, да премеря сили с едни най-добрите салони в Чикаго и съответно да обменя опит. По този начин с участието ми в „Battle of the Salons“ - Chicago Show Performance дори надминах мечтата си, не само, че бях поканена, но и влязох в Топ 3! В този момент си казах: Ето това е всичко, за което съм мечтала професионално!
Малко по-късно обявиха, че печеля престижното 2-ро място... Когато се огледах около мен и видях всички останали отбори, които не мога да скрия – бяха сериозна конкуренция, разбрах колко достойно е било моето представяне. Нямаше как да усетя цялата емоция и тръпка без моя екип. Тук е моментът да благодаря за подкрепата, професионализма, отделеното време и доверието към мен на Jersey Girls -  Диана, Соня и Ирина за зашеметяващото изпълнение и дефилиране, на Мис Би за цялостната енергия и хореография, на Art Splash Me Джулия Стоянова и  Мария Симеонова - грим и на нашия озвучител Георги Симеонов от Stereo Bandit. Освен добре свършената работа от моя страна, те всички успяха да взривят и вдигнат публиката на крака. Хората не спираха да  скандират, да снимат с телефоните си, да крещят и да се радват на нашия успех, като техни любимци. Мисля, че успешно успяхме да пресъздадем нашата тема - Moulin Rouge, която се вдъхнови от скорошното ми посещение в Париж. Гордея се с това, че успях да подпиша мен, а с това и България на почитното 2-ро място в това престижно състезание. За мен беше Чест!
Спонсор на Team Lidia H&M Chicago бе Пол Бондар – собственик на една от най-популярните компании за застраховки в транспортната индустрия (и най-вече за Trucking Industry) – Bondar Insurance Group.
NK Beauty Salon:
Аз съм Наталия Калева, на 26 години, собственик на салон за красота “NK Beauty Salon“ в Des Plaines. Тази година “NK Beauty Salon” беше поканен да участва в авантгардното шоу за коса, грим, и облекло “Battle of the Salons” в Чикаго. Изключително съм щастлива, че участвайки за първи път в такова шоу, салонът ми успя да се класира в челната тройка. Не мога да скрия, че липсата на опит в точно тази сфера затрудни всички нас, но гордо мога да заявя, че точно с това наше участие, видях всъщност с колко добри професионалисти работя рамо до рамо, всеки ден, и какъв талант се крие във всяка една от нас. Спонсори нямахме, не сме и търсили, но знаехме, че освен коса и грим, ще бъдем оценени и зa облекло, поради което се стараехме да направим ръчно всички аксесоари, като по този начин намалихме бюджета си. Благодаря на Гергана Зарева за уникалния грим, на Дани Савова за нейното арт изкуство със бижута и аксесоари, които се вписаха перфектно със косите които бях подготвила аз и за цялата помощ, която те ми дадоха за осъществяване на тематa “Night of the dolls”. Специални благодарности и за нашите модели Мария, Петя, Михаела и Елизабет, които се представиха повече от блестящо на сцената и пресъздадоха темата по най-добрия начин. Всички участници в екип “NK Beauty Salon” сме много щастливи от победата и се чувстваме заредени и мотивирани за финалите във Лас Вегас.

Макар българските салони класирали се за финала в Лас Вегас да разполагат със сравнително по-малко финансови средства, в сравнение с други състезаващи се салони, те имат шанс за добро класиране, заради своята амбициозност, креативност и подкрепата на българската публика, която се очаква да бъде една от най-добрите (от българската общност в Лас Вегас, близките Лос Анджелис, Сан Диего, Финикс, а също така и от нашите сънародници, които ще пътуват от Чикаго, специално за конкурса). Екипът на в. „България СЕГА“ пожелава успех на Team Lidia H&M Chicago и NK Beauty Salon на финала на „Battle of the Salons“!

Lidia H&M Hair Salon
249 S River Rd, Des Plaines, Illinois 60016
Тел. 773.742.1976

NK Beauty Salon
849 Elmhurst Rd #106A, Des Plaines, IL 60016
Tel.847.258.3734

Надя Минкова
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7