Магазин „Малинчо“ в Дес Плейнс стана на 9 години!

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Магазин „Малинчо“ в Дес Плейнс стана на 9 години!
image

Любимият на много българи в Америка магазин „Малинчо“, пренесъл и побрал сред рафтовете и стелажите си част от вкуса на България, на 20-ти март отпразнува деветия рожден ден на обекта си в Дес Плейнс, Чикаго!
Специално по този случай, като благодарност към лоялните си клиенти, на самия ден магазинът направи празнична отстъпка от 9% на всички стоки. 9 – по един процент за всяка година на Дес Плейнс рожденика.
„Малинчо“ е един от символите на българската общност зад Океана. Той е място определяно като машина на времето… Защо? Защото вкусът на продуктите, които предлага, има способността да те върне назад, чак до радостните мигове на детството в България. Когато хората искат да открият късче от дома, без да се замислят посещават „Малинчо“.
Днес е някак трудно да си представим, че всичко е започнало от един контейнер със сирене… При това разяден от саламурата, тъй като ламарината била евтина и солта повлияла негативно на металът при транспортирането. Освен всичко, поръчката се оказала сбъркана – някои видове от продукта били в повече, други по-малко от заявеното. Като отговор на протестите на Калин Пенчев, собственик на днешната верига, производителят казал само: „Добре дошъл в бизнеса!“.
Но Калин не се обезкуражил от думите, нито се отказал и сам решил проблема с 20-те тона сирене. Наел камион, запретнал ръкави и започнал да го разнася сам, първоначално по домовете на хората и малки ресторанти в предградията, докато фирма от Флорида, търгуваща с млечни продукти, не проявила интерес към предлаганото от него.
Следва онлайн търговия, чрез сайт за пазаруване, която разраства бизнеса и постепенно се появяват физическите места, които клиентите могат да посещават.
Защо „Малинчо“, а не „Калинчо“? Звучало някак по-звучно, а и напомня на руската песен „Калинка, моя“… Макар Калин да казва, че единственото, което е взел от Русия е съпругата му.

Целият екип на в. „България СЕГА“ честити рождения ден на „Малинчо“ – Дес Плейнс и му пожелава още дълги години успешен бизнес, с който да радва своите клиенти!

Стелиян СТОИМЕНОВ
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7