Купонът на годината – Женското коледно парти 2018 в Чикаго!

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Купонът на годината – Женското коледно парти 2018 в Чикаго!
image

Няколко седмици едно събитие вълнуваше българската общност в Чикаго – Женското Новогодишно парти. Звъняха телефоните, разменяха се покани по „фейса”, писаха се съобщения по „туитъра” и в резултат на това стана такъв купон, какъвто май не е правен досега.

Г-жа Емилия Иванова, една от организаторките на това събитие любезно се съгласи да сподели повече информация за читателите на вестника.

Ч.П. : Здравейте г-жо Иванова, как започна всичко?

Е.И.: Всичко започна с една среща, организирана във фейсбук преди 3 години между 50-60 българки обединени като “Група на позитивните Българки в САЩ и Канада”, която през годините излезе от рамките на „Фейсбук” и се превърна в прекрасно тържество на женското сътрудничество и приятелство. Основните организатори сме аз, Илияна Жечева и Веси Иванова, но с нас бяха и ни помогнаха много: Радост Дженева, Галя Рангелова, Лидия Грейсън, Радка Шумакова и още приятелки, които знаеха, че имаме нужда тази вечер от тях и бяха през цялото време до нас.

Ч.П.: Очаквахте ли такава масовост тази година?

Е.И.: На партито присъстваха 440 жени и 20 деца. Не сме очаквали толкова голям интерес, но щом се събрахме такава група, значи имаме нужда от такова чисто нашенско си забавление.

Ч.П.: Бихте ли споделили какво се случи на това парти и как се забавляваха толкова много жени без никакво мъжко присъствие?

Е.И.: През цялото време за доброто ни настроение се грижеха дует Нина и Жоро Петрови. Възпитаниците на спортна и танцова школа Rise Up Academy с ръководител Наталия Ушинкина, поздравиха всички присъстващи с някои от най-новите си танцови съчетания. Имаше много танци, смях и добро настроение. Не мисля, че мъжко присъствие е липсвало на някого.

Ч.П.: Само българки ли бяха на партито?

Е.И.: Не, на партито присъстваха и дами от Македония, Украйна и Русия, които идеално се вписаха в начина ни на празнуване и много се впечатлиха от перфектната организация, за която изключителна заслуга има и управителката на зала Авалон, Вера – също българка. Тя ни предложи меню, етикет и начин на сервиране, съобразени с нашите традиции.

Ч.П.: Бихте ли споменали и някои от вашите спонсори, които направиха тази прекрасна вечер реалност?

Е. И.: Подаръците бяха осигурени от спонсорите Димитър Димитров (Connect Mortgage Corp.), Марчела Челебиева (Туристическа агенция Marchela Travel) и нас, организаторите. Наградите в томболата бяха осигурени изцяло от спонсорите, както следва:

NK Beauty Salon, с управител Наталия Калев, салон за фризьорски и козметични услуги раздаде 10 ваучера за различни услуги от техния салон.
Клуб за народни танци „Българика“, част от който съм и аз, раздадохме ваучери за българска киновечер, безплатен едномесечен клас по народни танци и безплатни билети за хоротеката на 1/26/19
Туристическа агенция Marchela Travel, освен част от индивидуалните подаръци за всяка дама, подари и ваучер на стойност 100$
Ваучер за торта разиграха The health Cuisine , с представител Доминика Халачева.
Ваучер за участие в нейн клас подари Лина Григорова от Pastel Creative Studio.
Петя Ненова, застрахователен агент в Country Financial , раздаде подаръци на стойност $150 - дамска чанта, Slow Cooker и Air Fryer.

Ч.П.: Разбрахме, че е имало и късметлийка, която е спечелила дори телевизор...

 Е.И.: Да, най-голямата награда, 55” телевизор и част от индивидуалните подаръци бяха предоставени от Димитър Димитров, собственик на Connect Mortgage Corp.

Ч.П.: Доколкото разбирам, единственият компромис за ограничение на присъствието на купонджии от мъжки пол е направен само за децата.

 Е.И.: Разбира се, най-голямата радост за жените са децата. За тях подаръците в томболата бяха осигурени от Силвия Джелебинков - 3 бр. плюшени мечета и от Рени Недялкова, която предостави детски книжки, написани от нея. Индивидуални подаръци за всяко дете бяха също осигурени и от нас.

Ч.П.: Какво бихте пожелали на читателите на в. „България СЕГА”?

Е.И.: Весели и щастливи коледни и новогодишни празници и нека се грижат за българските майки и съпруги, защото няма по-красива, всеотдайна, обичаща и устойчива жена от Българката! И това събитие е един от начините тя да предаде и съхрани знанията и традициите на българските деца, родени в Америка....

Ч.П.: Благодаря Ви за хубавите думи!

Чанита Паунова
в „България СЕГА”

 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7