България бе представена достойно на 1-то издание на „Честване на културите“ в Маунт Проспект

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | България бе представена достойно на 1-то издание на „Честване на културите“ в Маунт Проспект
image

Тази година за първи път общината на Маунт Проспект организира международно събитие „Честване на културите“, където беше представена и България. Събитието се проведе на 29-ти септември в Kopp Park, Маунт Проспект. Поздравителната реч на кмета на града Арлийн Юрацек бе отправена към всички народности, образуващи пъстрата многонационална общност, като специално бе споменато партньортството с българската ни общност в Чикаго.
Всяка държава имаше възможността да представи с танц или маса-изложение своите културни ценности и традиции. Имаше японски и унгарски танци, вкусна храна и банда, която забавляваше посетителите.
Българската маса бе отрупана от национални красоти – ръчно бродирани носии, музикални инструменти, мартеници и шишенца с розово масло, както и детската карта на България от сдружение “Азбукари“ . Музейната колекция на Елена Табакова представяща Сдружение “Български Музей Чикаго“ зае основно място на масата-изложение с вековни носии и бродерии. Въпреки хладното време, доста посетители успяха да се насладят на събитието и да обменят културни познания. Следващата година се надяваме да можем да представим също вкусната българска кухня и уникалните български фолклорни танци и ритми на „Честване на културите“ 2019.

Даниела Вълканова
за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
2.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7