Нов данък за онлайн покупки в Илинойс от 1-ви октомври

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Нов данък за онлайн покупки в Илинойс от 1-ви октомври
image

В резултат на решението на Върховния съд на САЩ -  South Dakota v. Wayfair Inc., повечето онлайн покупки в Илинойс ще бъдат обект на автоматично събиране на 6.25%. държавен данък.
Жителите на Илинойс ще плащат повече за онлайн покупки от търговци на дребно, намиращи се извън щата. Приходите за държавния бюджет на Илинойс се очаква да се увеличат със 140 млн. долара тази година. В резултат на решението Върховния съд на САЩ и промяна в закона за Илинойс, приет с тазгодишния законопроект за бюджета, повечето държавни търговци на дребно, намиращи се извън щата, които продават на клиенти от Илинойс, ще трябва да събират и превеждат 6,25% данък за транзакции от 1 октомври. Според новата промяна на закона в Илинойс, всички бизнеси с над $100 000 онлайн продажби в щата или поне 200 отделни транзакции са задължени да събират данък.
Тези пари обаче, няма да влязат безпрепятствено в хазната на Илинойс, където вече има недостиг от 1.5 милиярда долара за фискалната 2019 година. Законопроект на републиканеца Джим Сенсънбренър внесен в американския Конгрес би забавил влизането в сила на този данък до 1-ви януари 2019 година и би ограничил събирането на данък от онлайн продажби само за компании, които имат над 10 милиона долара годишни онлайн продажби на територията на САЩ.

Атанас Ненов
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7