Кметът на Чикаго награди лично наш сънародник

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Кметът на Чикаго награди лично наш сънародник
image

Симеон Летов (Simeon Letov) бе един от 5-те наградени шофьори на таксита, пригодени за инвалиди. Освен наградата (BACP Taxicab Driver Excellence Award) г-н Летов получи и медальон за таксито си, което е на стойност $60 000. Той благодари пред камерите за огромната възможност и поясни, че не е лесно да се спечели подобен конкурс.
Наградите бяха връчени лично от кмета на Чикаго – Рам Емануел, който планира до 2020 г. да има 400 таксита в Чикаго, специално оборудвани за хора с инвалидни колички. Съществува програма, по която град Чикаго осигурява между $15 000 и $30 000 за собственици на таскита, които желаят да ги пригодят за хора със специални нужди.
Другите 4-ма наградени таксиметрови шофьори са: Adebola Oyedokun, Aamir Khan, Rahmat Ali и Mohamed Osman M. Ahmed Elbadawi.
Напомняме, че през 2016 година друг наш сънародник Ангел Оджаков (шофьор на такси) спечели награда и медальон за своите професионални услуги и добро отношение към клиентите от Department of Business Affairs and Consumer Services в първия по рода си конкурс.
Тези награди определено помагат за добрия имидж на българската общност в Чикаго и са показателни за трудолюбието, професионализма и морала на българските имигранти.
Поздравления за Симеон Летов от името на екипа на в. „България СЕГА“!

Надя Минкова
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7