Заради измами с продажби на коли руснаци рискуват 30 години затвор в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Заради измами с продажби на коли руснаци рискуват 30 години затвор в САЩ
image

Министерство на правосъдието на САЩ разкри имената на руските граждани, задържани в нюйоркското поделение на ФБР по подозрение в пране на пари и заговор с цел измама, предаде БГНЕС.
Както съобщи говорителят на министерство на правосъдието на САЩ, Никол Навас Оксман, на 1 август са били задържани 30-годишният Станислав Лисицки, 39-годишният Алексей Ливадни, 32-годишният Николай Тупикин, а на 2 август – 29-годишния Кирил Дедусев.
От министерство на правосъдието на САЩ уточняват, че те са били задържани за участие в измамна схема, чрез която в интернет са откраднали пари на американски граждани. По-горе цитираните имена на руски граждани фигурират в списък от 25 души, които са участвали в създаването на измислени рекламни съобщения за продажба на автомобили. Те са успели с незаконни действия да спечелят повече от 4,5 млн. долара.
В измамната схема са участвали също така граждани на Казахстан, Турция, Азербайджан, Грузия, Украйна, САЩ и Латвия. Престъпниците договаряли продажби за несъществуващи автомобили и убеждавали своите жертви да превеждат парите на сметки на подставени лица. В прессъобщението се посочва, че максималния срок по това обвинение е 30 години затвор.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7