Трета награда за рисунка на Цветина Петкова от Нейпървил

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Трета награда за рисунка на Цветина Петкова от Нейпървил
image

Държавната агенция за българите в чужбина провежда за седемнадесети път Международния конкурс по изобразително изкуство „България в моите мечти”. По регламент право на участие в него имат деца и юноши от българските общности в чужбина на възраст от 6 до 18 навършени години. Възпитаничката от класа по изобразително изкуство на преподавателката и художничка Полина Тодорова в „Ново българско училище в Нейпървил“ бе оценена с престижната трета награда сред всички участници от САЩ и Европа! Високо отличената рисунка се откроява от идеите на останалите участници с оригиналната дъга от цветовете на българския трибагреник, която се простира широко над величествените планини в родината ни. А долу, в подножието на Балкана, момичета и момчета, облечени във фолклорни носии, са вплели своите ръце в кръшно българско хоро.
С тази прекрасна творба, Цветина Петкова от „Ново българско училище в Нейпървил“ развълнува своята учителка, а всички нейни съученички бяха убедени, че тяхната приятелка непременно трябва да изпрати рисунката си в България. Цветина и семейството й получиха лична покана от организаторите на конкурса, за да присъстват на тържеството в България през месец юли миналата година. Остава само още една седмица до края на април, когато е крайния срок за участие в новото издание на конкурса с темите: „Българските традиции“, Живата природа на България“, „Моят дом, моето семейство“ и „Моят роден край“. Успех на всички, които желаят да покажат своя талант и да изразят чувствата си с боички и четка и тази година!
Записвания за Клуба по изобразително изкуство към българското училище в Нейпървил можете да направите на адрес: 1140 Raymond Dr., Naperville,IL 60563 всяка събота от 9 до 2 часа.

Мария Христова
специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7