Трети изпит по български език

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Трети изпит по български език
image

ГК-Чикаго има удоволствието да ви информира, че Третият изпит по български език в рамките на програмата „Печат за двуезичност” (Seal of Biliteracy) ще се проведе на 28 април 2018 г. в българско училище „Джон Атанасов”, 1600 Еast Golf Road, Oakton Community College , Des Plaines, IL 60016. от 10:30 часа ( начало на регистрацията в 09:45ч.).
Новото в предстоящия на 28 април изпит е възможността в него да участват не само гимназисти както до сега, но и ученици от 5-и и 8-и клас (без 6 и 7 клас), но само от държавните/общинските училища в гр. Чикаго (Chicago Public Schools – CPS) за наградата Seal of Biliteracy Pathway Award. За явяването на тези ученици няма други ограничения и изисквания. Изпитът 5/8 клас е част от пилотна програма (към момента валидна само за Chicago Public Schools)  и именно за това е възможно явяване само на ученици, чието американско училище е част от Chicago Public Schools – CPS.
Нивата на владеене за 5 кл. е А1, за 8 кл. - А2. Tестовете  се администрират отново от ДЕО към СУ «Св. Климент Охридски» и се признават от образователното министерство на щата Илинойс. Повече информация относно програмата Seal of Biliteracy Pathway Award може да прочетете тук  http://cps.edu/Pages/SealofBiliteracy.aspx.
 
Във връзка с цялостната организация и протичане на 3-то издание на изпита по български език приложено ви изпращам материали, които можете да ползвате по ваша преценка, включително и за публикуване във вашите медии.
 
Генерално консулство на България в Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7