След почти 3 месеца ДАБЧ отговаря на писмо относно държавно подпомагане на организации и медии зад граница

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | След почти 3 месеца ДАБЧ отговаря на писмо относно държавно подпомагане на организации и медии зад граница
image

Днес на редакционния ни имейл се получи писмо от Държавната агенция за българите в чужбина, изпратено до началника на отдел „Приемна“ на Министерски съвет, с копие до българските медии зад граница, изпратили на 14 ноември 2017 г. писмо до няколко български институции, между които и ДАБЧ, и препратено също и от Приемната на МС на ДАБЧ на 16 ноември 2017 г. След отговора от Министерство на културата на писмото на българските медии зад граница, който дойде на 31 януари 2018 г., днес, 7 февруари 2018 г., т.е. след почти три месеца, идва и отговор от Държавната агенция за българите в чужбина.
Благодарим все пак за този отговор на Агенцията, който е с обръщение до началника на отдел „Приемна“ на МС Соня Божикова, но е изпратен и до авторите на писмото от м. ноември 2017 г. – издателя на EuroChicago.com Петър Стаматов (Чикаго, САЩ), издателя на в. „Български хоризонти“ Максим Божилов (Торонто, Канада), Светла Кьосева, главен редактор на сп. „Хемус“ (Унгария), Елица Ценова, редактор на Melange Bulgaren (Виена, Австрия), Александър Димитров, ГЛАС ПРЕС (Босилеград, Сърбия), Евилина Швидченко, редактор и водещ на ТВ предаване “На Буджакска вълна” (Кишинев, Молдова) и Мария Попова, главен редактор на в. „Обозрение плюс“ (Украйна).
Получения днес отговор на ДАБЧ е с изх. номер с дата 5 февруари 2018 г. и е подписан от председателя на ДАБЧ Петър Харалампиев.

Eurochicago.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7