Българин открива мач на Chicago Blackhawks

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Българин открива мач на Chicago Blackhawks
image

Възпитаник на училище "Слънчогледи" откри мач на Chicago Blackhawks. Иван Хараланов (9год.) бе избран за „Бъдещата звезда на мача“ на срещата между Chicago Blackhawks и New York Islanders, която се игра на 20 януари 2018г. в зала “United Center” в  Чикаго.

Иван Хараланов бе избран за „Бъдещата звезда на мача“ на срещата между Chicago Blackhawks и New York Islanders, който се игра на 20 Януари 2018г. в зала “United Center” в гр. Чикаго.
Официалната част по откриването на мача, започна с личното посрещане на играчите от Chicago Blackhawks от номинирания за „Бъдещата звезда на мача“ – Иван Хараланов (№ 66 в „Chicago Bruins“). Ванката поздрави персонално всички, които излязоха на леда, след което отбора приветства публиката и играчите се построиха на синята линия за официалния химн на САЩ. В тържествения момент – девет годишният Иван Хараланов бе начело на редицата!
Голямата чест да открие мача, е оказана лично от отбора на Ястребите от Чикаго (Chicago Blackhawks), а номинацията на Иван е от настоящия му отбор – Chicago Bruins-Squrt.

От “Зимният дворец” до “United Center”
Ванката е на 8 години, когато се премества със семейството си в САЩ заради хокея. Веднага се класира и бива приет в настоящия си отбор- Chicago Bruins. Играе, както в нападение – така и в защита, когато се налага. Бързо става любимец на съотборниците и треньорите си. Пътува с отбора във всички щати и участва активно във всички мачове. За година и няколко месеца извървява пътя от „Зимния дворец“ в гр. София до “United Center” в САЩ – официалната зала на Chicago Blackhawks.

Българската общност в Чикаго
Иван, заедно с брат си Милчо и двете си сестри: Петя и Мария са активни участници в културния и спортен живот на българската общност в Чикаго. Иван свири на класическа кита, брат му- Милчо на ксилофон и барабани, а кака Петя е пианистка и поетеса.
Отличници в местните американски училища- децата не забравят Родината и майчиния си език. Въпреки натоварения график – винаги, когато могат посещават Българското училище „Слънчогледи“, където много се стараят.
Текст и снимки:  Иван Хараланов
Photo Credit: © Ivan Haralanov FotoDetail
www.haralanov.com
за в. „България СЕГА“

 

 

 

 

 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7