Юбилеен концерт: 15 години Ансамбъл „Хоро“ – Чикаго

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Юбилеен концерт: 15 години Ансамбъл „Хоро“ – Чикаго
image

На 10 декември 2017 г. се състоя Юбиленият концерт-спектакъл на фолклорен танцов ансамбъл „Хоро“, който навърши 15 години от своето основаване. Събитието напълни залата на Guerin College Prep High School на Belmont Ave, River Grove. Концертът отбеляза и 10 години от създаването на танцова формация „Хорце“ при Българско училище „Джон Атанасов“ в Чикаго. В концерта участваха и децата от новосъздадената танцова школа към Център „Магура“. Тяхното изпълнение в първата част на концерта бе съпроводено с бурни аплодисменти. На сцената се изнизаха прекрасни нашенски танци – от Пирин, Шоплука, Дунавската равнина, Родопите, Тракия, Добруджа…

Всички в препълнената зала се почувстваме горди с неповторимото богатство на българския фолклор, завещан от предците ни. Чикаго са сетен път доказа, че е българската културна столица зад граница.

В края на концерта, пред изпълнената с участници сцена, българският генерален консул в Чикаго Иван Анчев връчи на художествения ръководител на ансамбъл „Хоро“ Ирина Гочева почетен медал „Иван Вазов“ на Държавната агенция за българите в чужбина. В поздравителния адрес към ансабъла г-н Анчев подчерта признанието за 15 годинишния принос на „Хоро“, за съхранението на българския фолклор и традици на хиляди километри от Родината.

Eurochicago.comОценете тази статия
1.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7