Благотворителна акция в Чикаго събра над 10 хиляди долара

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Благотворителна акция в Чикаго събра над 10 хиляди долара
image

В съботната вечер на 2 декември, в залата към Българската православна църква „Св. София“, на благотворителна вечер в подкрепа на Евелина Канева и нейното семейство, се стекоха стотици сънародници. Евелина, съпруга и майка на три дъщери, е болна от рак. Паркингът пред храма „Св. София“ не успя да побере желаещите да подкрепят благородната мисия, а залата преизпълни капацитета си от 300 души.

В специалната програма на благотворителната вечер участваха: хор „Гласовете на малката България“, фолклорен ансамбъл „Верея“, дует „Минкови“, американски оркестър на Дейвид, Живко и Елиът и Жеков бенд.

Габриела Канева, най-голямата дъщеря в семейството, прочете поздравление от майка си Ева към присъстващите и им благодари за щедростта и подкрепата.

Освен с входа от 10 долара и кутията за дарения, в акцията се включиха и танцьорите от ансамбъл „Хоро“, които дариха 10 долара от всеки продаден същата вечер билет за предстоящия им юбилеен концерт.

А съученичките на дъщерите на семейство Каневи от училище „Джон Атанасов“ събраха специално за благотворителната акция над $600 от продажбата на картички.

Имаше и търг на рисунки на Богдана – управител на „Малинчо“ и на торти от „Анета Кейк“. Този търг добави почти 1000 долара към вече събраната внушителна сума. Със дарения участваха още „Marchela Travel“, ‘ Ново българско училище“, „Малко Българско училище“, „Транспортни Ком“ и др.
Невероятна атмосфера на щедрост и удовлетворение цареше наоколо. Присъстващите се веселяха с кръшни хора. Гордея се, че съм част от общността способна да събере 10015 долара за една вечер и да помогне на нуждаеща се съгражданка.

Всички дошли на благотворителната вечер показаха, че могат да са съпричастни към болката на другите, показаха и, че сме общност, която може да е откликваща, солидарна и  сплотена.

Нека не спираме с помощта за Ева само дотук. Нека продължаваме да помагаме на семейството в нужда и директно:

Тhe bank accounts for direct donation:
In America:
TCF Bank
Routing Number: 271972572
Account Number: 5771111605
In Bulgaria:
UNICREDIT BULBANK
SWIFT: UNCRBGSF
IBAN: BG94 UNCR 7000 1521 0298 67
Conyo Dimitrov Conev за Evelina Kaneva
gabriela1254.gc@gmail.com

Eurochicago.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7