Краси Аврамов: Светът се нуждае от любов!

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Краси Аврамов: Светът се нуждае от любов!
image

Човекът глас идва в Чикаго

Светът днес е обеднял – както икономически, така и чисто душевно и морално. Наранен, разпокъсан и обагрен в ярките цветове на човешката агресия, тероризъм, алчност за пари и надмощие. Сега движещият механизъм на планетата ни се захранва от хорското желание за власт и мъст, за притежание и страхопочитание. Получава се така, че сами разболяваме земния си дом, заразявайки го със собствената си безмилостност.
Ако не променим това, в което се превърнахме и създадохме около себе си, един ден ще бъде прекалено късно… Ще унищожим и малкото, което имаме.

„Днешния свят отчаяно се нуждае от любов, за да продължи да съществува. Изпитва спешна необходимост от толерантност, милосърдие и отзивчивост. Музиката притежава всичко това, за нея няма език, цвят или религия. Тя е феномен, който сближава, обединява  и топи различията. “, казва певецът Красимир Аврамов.
В думите му има толкова истина, колкото последните години не сме чували от устата и на един наш политик. Но това едва ли е изненада, предвид факта, че изкуството умее да говори там, където всички останали мълчат.

За музиката като любов Аврамов обясни след участието си като гост-изпълнител и жури във II-ра Балканска олимпиада по музика и танци – Белград, която се проведе на 4-ти и 5-ти ноември. На връх рождения си ден, певецът взе участие в Олимпиадата организирана от Евгения Трофимчик – Веда и „Балкански алианс“, с подкрепата на Министерството на отбраната на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили. Грандиозната церемония по откриването се състоя в „Дом Гарде“, като лично сръбския министър на отбраната Александър  Вулин приветства дошлите. В събитието взеха участие над 1000 младежи от Русия, Гърция, България, Македония, Босна и Херцеговина, Украйна, Сърбия, Молдова и др.
„Да видиш толкова много млади хора, обединени от изкуството, оставящи сърцата си на сцената, е нещо велико!“, каза Краси. 
Нашенецът, отзовал се на специалната покана на „Балкански алианс“, вдъхнови всички участници, които не спираха да го аплодират, докато изпълняваше няколко свои песни.
Докато връчваше медалите и грамотите на спечелилите, Аврамов им благодареше за участието, а те на свой ред му отвръщаха как неговите изпълнения на сцената са ги вдъхновили и накарали да дадат най-доброто от себе си.
„Най-хубавият подарък за рождения ми ден бяха аплодисментите и топлите думи на децата и младежите в Олимпиадата“, сподели певецът.

В момента Краси се подготвя за големия си концерт в Пловдив на 12-ти декември, а от там директно лети за Чикаго, където на 15-ти ще бъде част от благотворителния коледен концерт на Малко българско училище. Във Ветровитият град обаче, гласовитият изпълнител ще се задържи кратко, защото в края на месеца го очаква турне в Русия и участие в Казахстан на връх Нова година.

Никол Сашова
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7