Здравни Застраховки 2018-та

image

Когато атовете се ритат….

Президентът подписа указ за преразглеждане и евентуално спиране на субсидиите отпускани на здравните компании за всички, които закупуват застраховки чрез Маркетплейса (Marketplace). Както всички досега подписани от него инициативи, и тази трябва да премине през етапите на одобрение и след това евентуално приложение. Тъй като срокът за включване на желаещите да закупят субсидирана застраховка е от 1-ви ноември и ще приключи на 15-ти декември (не очаквайте каквито и да е удължения тази година), то сключените договори между вас и застрахователните компании няма да могат да бъдат променени, докато какъвто и да е указ на президента не бъде приложен – разбирайте следващата 2019-та година.
Ходът на президента е повече тактически: разбирайте хората трябва да бъдат обезкуражени в закупуването на здравни застраховки чрез тези инициативи: навигаторите и асистърите които помагат безплатно на хората да си отворят файл с Маркетплейса имат с 90% по-малък бюджет, всички новини повтарят „Премахване на Обама Кеър“, указ на президента за премахване на субсидиите.
Новите управляващи явно са подвластни на същите пороци, както и старите: не разбират, че когато има силна съпротива, макар и мълчалива, трябва да сменят тактиката и прослушат каналите си за информация. Колкото повече се говори срещу Обама Кеър, толкова повече се рекламира (позитивно) този закон. Колкото повече демократите плюеха Тръмп, толкова повече усилваха позициите му по време на изборите. Сега Тръмп прави същите грешки. Това казано принципно.
Като симпатизантка на Тръмп, трябваше да изтърпя много яростна и гневна тирада на нашенка демократка. Тя завърши с „Ама той иска да премахне Обама Кеър. Как можеш да го харесваш?“.
Е, аз имам по-дълга памет и опит, и си спомням, че Обама и екипа му искаха да имат армия от асистъри и навигатори, та да не оставят бизнес за нас застрахователните агенти. В техния план ние бяхме включени до степен, че не можеха да ни елиминират веднага. Ако Хилари беше спечелила, тя щеше да задълбочи това разширяване на администрацията по обслужването на закона. За нас щеше да има все по-малко хляб на масата. Това се беше доказало вече в последните 2 години със президента Обама. Така че, политиците не са за харесване, те са за използване от тези, които ги назначават.
Сега битката е на високите етажи на властта, където както се казва „атовете се ритат“. Интересите са много. Ако трябва да се намалят данъците, парите трябва да се вземат от някъде. А президентът обещава по-ниски данъци, но иска да отнеме субсидиите за здравни застраховки. И той се опитва да прелее от пусто в празно. Неговата измислена Средна Класа не съществува. Така той нарича хората с големи заплати (6 figures) и същевременно с големи разходи. Но те също живеят от чек до чек. 
Застрахователните компании които подходиха внимателно към Обама Кеър вече показват положителни резултати. Практиката доказва, че те имаха достатъчно инструменти на разположение, за да не допуснат загубите да ги повлекат надолу. Точно обратното, те регистрираха печалби. Не слушайте какво говори пресата, отворете годишните им финансови отчети. Те назначиха персонал в първата година на приложението на закона, изучиха и  оптимизираха процесите си, след две години уволниха всички които вече не им трябваха, и voila! Те са вече на печалба. Така както реалния бизнес работи в реален пазар. Защо Land of Lincoln отиде под водата? Е, там на мен лично ми мирише на гнило. Тяхното поведение беше малко на галеник на централната власт и прекомерни очаквания от нея, или пък нещо съвсем друго. Накрая някак изведнъж се оказа, че те имат точно толкова бюджет, че да покрият изискваните от всички сродни застрахователни компании вноски към рисковия пул на щата, и да затворят врати. Техните членове кооператори (всички застраховани), не получиха нищо. А може би така работят американските кооперации?
Какво има за нас в цялата тази история? Ами доста напрежение и несигурност, но и още една година с реални възможности да имаме финансово поносима здравна застраховка. И как още една година би ни помогнала? Като пример ще кажа, че моя клиентка ще може да си направи втора операция за разширени вени на краката. В изминалите четири години бях свидетел как доста от застрахованите успяха да подобрят значително здравето си: операция на сърцето позволи на моя клиентка да се чувства отлично и застраховката заплати тази процедура (така нейните спестявания останаха непокътнати и след още две години тя и съпруга й се радваха на нова къща построена без заеми); в две последователни години друга клиентка извърши пре-поставяне на тазобедрените стави; много млади жени приложиха метода ин витро за да имат деца; клиент имаше лечение на щитовидната жлеза; и много други случаи за които зная и за които не зная. Застрахованите се научиха да ползват безплатната профилактика вградена като услуга във всички планове. Това само по себе си е едно огромно предимство пред всички не застраховани.
За да научите повече, аз предоставям безплатни кратки семинари всяка неделя от 12 часа в моя офис на 1043 S York Rd office LL3, Bensenville IL 60106. Позвънете дори 15 мин. предварително, и аз ще бъда там.

Анна Русева,
Хелпико Инс. (Helpico Insurance Agency)¬
за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7