Българин в САЩ е на прага на сензационно лечение на рака

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Българин в САЩ е на прага на сензационно лечение на рака
image

По широкия свят има редица коварни неща, с които човек се сблъсква през етапите на живота си. Неща, които далеч не принадлежат на неговия контрол – престъпност, безпаричие, лъжи, разочарования и други. Но на фона на всички проблеми, които дебнат от близкия ъгъл, най-страшни са болестите. Мигът, когато собственото ти тяло отказва да се подчини на силата на волята и „предава“ собственика си. Не напразно хората са казали, че по-важно от здравето не съществува. Независимо срещу какво е изправен човешкия индивид, ако е здрав, то рано или късно ще успее да излезе от бурята.
И макар по стелажите на аптеките да не остава място от всякакви разнообразни лекарства и медикаменти, нашия вид все още е изправен пред няколко сериозни заболявания, пред които е безсилен…
Но дали това ще е така още дълго?

Българин стои само на крачка от откриване на лечение на една от най-безпощадните болести – рака. Анатоли Цеков е част от водещия екип на компания наречена Affigen, базирана в Сейнт Луис, САЩ. Сънародникът ни е ръководител на лабораторните изследвания в компанията, която е основана миналата 2016 година, с цел развиване имунотерапия от нова генерация за лечение на рак. Само месеци по-късно, фирмата стои пред сензационно откритие в лечението на онкологичните заболявания.
Семейството на Анатоли е свързано със село Клисурица, разположено в Северозападна България, намиращо се в област Монтана. Като повечето нашенци, семейството напуска пределите на родината ни и заминава да търси благополучие отвъд Океана, в страната на неограничените възможности. По това време малкия Анатоли е едва на единадесет години. В САЩ той завършва висшето си образование, по точно във Вашингтон и е един от блестящите експерти по клетъчна молекулярна биология и биохимия. Зад гърба си вече има петнадесет годишен опит в академичните среди, но също така и в индустрията. Автор е на анализи, лабораторни методи, изследвания и различни публикации в сферата на професията си.
„Ние се съсредоточаваме върху Ахилесовата пета на рака – протеинът в туморната  клетка, който е различен от този, произведен от нормално функциониращата клетка. Процесите, които протичат при прилагането на биологичните продукти, са с висока чувствителност и прецизност, така че да бъде намален риска от увреждане на здравите клетки”, пише на официалния сайт на компанията.
Съвсем скоро ще разберем, дали дългогодишния му труд и този на компанията, за която работи, ще пожъне успех и ще даде втори шанс за живот на пациентите с онкологични заболявания. Вярваме, че няма да бъде една напразна надежда, а революционно откритие.
За сега единствено можем да стискаме палци, на новата терапия на рака, която вече е влязла в пред клиничен етап и те първа ще бъде тествана клинично.

Стелиян Стоименов
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7